Radboud Universiteit verwelkomt studenten tijdens introductieweek

Van onze redactie
12 augustus 2015
Aanstaande zondag begint voor alle studenten die komend jaar aan de Radboud Universiteit gaan studeren de Radboud Universiteit Introductie. Tijdens de introductieweek maken de aankomende studenten kennis met alle facetten van het studentenleven zoals sport, cultuur, verenigingen en feesten. Het introductieprogramma bestaat uit een algemeen gedeelte en een opleidingsprogramma dat per studie verschilt. In een groep van circa vijftien eerstejaarsstudenten van de eigen opleiding ontdekken studenten alles wat Nijmegen te bieden heeft. Dat gebeurt onder begeleiding van mentoren: twee of drie ouderejaarsstudenten.
De introductie wordt zondag 16 augustus officieel geopend met een viering in de Studentenkerk met als thema 'Op kamers met God'. Theo Engelen, de rector magnificus van de Radboud Universiteit, zal tijdens de viering een speech houden om alle eerstejaars te verwelkomen. Vanaf maandag vinden de eerste activiteiten plaats, waarvan als eerste een openingsmarkt in Park Brakkenstein . Dit is een informatiemarkt waar eerstejaars alles vindt voor hun studententijd. Zo'n 170 verenigingen, instellingen en bedrijven stellen zich aan hen voor.
 
Programma
 
Tijdens de overige dagen worden er onder andere een sportdag, een middag opdrachten met een een wedstrijdelement uitvoeren in Nijmegen centrum en een Cultuurfeest in LUX georganiseerd. De week wordt zondag 23 augustus afgesloten met een eindfeest in café De Drie Gezusters. De internationale studentenorganisaties van Nijmegen organiseren deze laatste avond om de introductie spetterend af te sluiten.
 
Neem voor het volledige programma een kijkje op de website van de Radboud Universiteit.

Dit bericht delen:

Advertenties