Frans circus geeft vier voorstellingen onder de Waalbrug

Van onze redactie
13 augustus 2015
In augustus komt Cirque Pardi! met hun voorstelling Borderland naar Nijmegen. Dit Franse circus uit Toulouse geeft in twee weekenden vier voorstellingen op Cultureel Terras De Kaaij onder de Waalbrug. Het circus presenteert speciaal voor Nijmegen een adembenemende voorstelling vol spanning en klein geluk. Als de circusartiesten zich opladen voor hun optreden, kunnen bezoekers in de circustent dansworkshops volgens. Na de voorstelling is het uitbundig lachen bij de stand-up comedy van East Side Comedy Night.
Borderland is een knap gemaakte, grappige, soms pijnlijke voorstelling maar boven alles beeldschoon. Mooi om te zien en een genot om te horen: vlinders in je buik. Cirque Pardi! speelt met de schoonheden en problemen van de huidige samenleving en hoe mensen daarmee omgaan. Met een naïeve vrijheid zoeken de artiesten de grenzen van mogelijkheden op. Dit zorgt voor spannende momenten in de nok van de tent, maar leidt ook tot meeslepende intimiteit en stilte.
 
Internationale allure
 
Cirque Pardi! is een acrobatisch circus met internationale allure. Eerder speelden ze bijvoorbeeld al in Brussel en Berlijn. Voor Elske van Gelder, Nijmeegse en artistiek directeur van Cirque Pardi!, was dat niet genoeg. Nadat ze vorig jaar de ontspannen en prikkelende sfeer van De Kaaij had gevoeld, zag ze een nieuwe uitdaging aan de horizon: met Cirque Pardi! naar ‘huis’. De Kaaij is trots dat zij deze bijzondere wens kan laten uitkomen.
 
East Side Comedy Night
 
Het circus stelt haar tent beschikbaar voor extra voorstellingen en workshops. Op zaterdag 22 augustus wordt er na Borderland uitbundig gelachen met stand-up comedy door nationaal en lokaal talent. Martijn Oosterhuis, onder andere bekend van De Lama’s, gaat al lang mee als cabaretier en stand-up comedian. In 1997 won hij de persoonlijkheidsprijs van Cameretten en stond daarna met meerdere shows in het theater. De Nijmeegse Samir Fighil is de host van de avond en zelf een zeldzaam type comedian. Hij krijgt zijn publiek niet alleen met woorden aan het lachen, zijn aanstekelijke mimiek is een beproefd recept voor even janken van het lachen. DJ Syrano zorgt voor swingende begeleiding. ’s Middags worden in de circustent dansworkshops en modeshows gegeven.
 
Speeldata
 
Cirque Pardi! speelt op vrijdag 14 en zaterdag 15  augustus om 20.00 uur en vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus om 20.00 uur. Kaarten zijn online te bestellen voor € 10,00.
Kaarten kosten aan de kassa  € 12,50. Kinderen onder de vijf jaar hebben gratis toegang.
 
East Side Comedy Night speelt zaterdag 22 augustus om 22.30 uur.
Kaarten kosten € 5,00 en zijn online te bestellen.
 
Ga naar onze Facebookpagina om 2x kans te maken op 2 gratis toegangskaarten.

Dit bericht delen:

Advertenties