Expositie digital art overleden Thomas Willet in Marikenhuis

Van onze redactie
18 augustus 2015
In het Marikenhuis, inloophuis voor mensen die zijn geraakt door kanker, is tot en met 31 oktober een expositie te zien met werk van Thomas Willet. Thomas Willet overleed ruim een jaar geleden aan kanker, hij werd 21 jaar oud. Tijdens zijn ziekte kreeg hij Creatieve Therapie in het Radboudumc. Het schilderen en tekenen gaf hem verlichting, afleiding en kracht om het vol te houden. Het was een van de weinige dingen die hij nog wél kon tijdens de zware en lange weken in het ziekenhuis.
Al voor zijn ziekte maakte Thomas verschillende kunstwerken maar zijn ziekte was voor hem aanleiding een nieuwe weg in te slaan: digital art. Tijdens zijn langdurige verblijf in het Radboudumc nam hij een tekentablet ter hand en kreeg hij de digitale schildertechniek onder de knie. De expositie geeft een overzicht van zijn werk: een aantal indringende prenten waarin hij uitdrukking wist te geven aan de visioenen die hem vergezelden op zijn laatste levenspad. Samen vormen ze een onuitwisbare herinnering aan Thomas en een inspiratiebron voor anderen in hun zoektocht naar de grenzen van het onbekende.  De werken van Thomas Willet zijn ook te koop. De opbrengst gaat naar het project ‘Creatieve Therapie voor kankerpatienten’.
 
Marikenhuis

 
Het Marikenhuis, aan de Slotemaker de Bruïneweg 163, is een ontmoetingsplek voor mensen die geconfronteerd worden of zijn met kanker, voor (ex-) patiënten en hun naasten. Alle activiteiten binnen het inloophuis hebben tot doel een bijdrage te leveren aan het sociaal, lichamelijk en psychisch welbevinden van de gasten.
 
Neem voor meer informatie een kijkje op de website van het Marikenhuis.

Dit bericht delen:

Advertenties