Bijzondere concerten in intieme setting

van onze redactie
18 augustus 2015
Red Shoe Sessions zijn concerten die ongeveer maandelijks plaats vinden in Nijmegen. De locatie is iedere keer anders, maar altijd intiem. Zo zijn huiskamers of tuinen bijvoorbeeld voor één avond het podium voor Nederlandse en internationale singer-songwriters en bands. Het publiek is per avond klein en zit dichtbij de optredende artiest, waardoor er veel interactie mogelijk is en iedere noot perfect is te horen.
Ook het komende seizoen zijn er weer concerten op bijzondere plekken in Nijmegen. Het seizoen begint op 27 september. Een mooie ruimte in de Stevenskerk is dan eenmalig het decor voor optredens van Douglas Firs, een Gentse groep rond singer-songwriter Gertjan Van Hellemon, en de Duitse band We used to be Tourists.
 
Huiskamerfestival
 
Op zondagmiddag 25 oktober is de 4e editie van huiskamerfestival Home Sweet Home. Ieder jaar spelen Nijmeegse artiesten op tien adressen in een ander deel van de stad. Dit jaar is dat Nijmegen West. Een greep uit het programma van Home Sweet Home is alvast te zien op 4 september tijdens de Valkhof Theater Avenue. Sweet Home is een initiatief van de Singer-Songwriter Academy en Red Shoe Sessions. Daarnaast komt er komend seizoen een avond met een poëtische invalshoek en een echte bluesavond in de winter.
 
Red Shoe Sessions
 
De eerste Red Shoe Session vond plaats in juni 2009. Tientallen concerten volgden op veel variërende locaties. Op het programma stonden eerder bijvoorbeeld Eefje de Visser, Dayna Kurtz, Turin Brakes, Janne Schra en Ruben Hein. Bij iedere Red Shoe Sessions is slechts plaats voor een klein publiek. Reserveren wordt daarom aangeraden. Red Shoe Sessions is een non-profit initiatief en de organisatie is volledig vrijwillig, het geld van je kaartje gaat dus rechtstreeks naar de concerten.

Dit bericht delen:

Advertenties