Topscorer Sjoerd Ars verruilt N.E.C. voor NAC

Van onze redactie
19 augustus 2015
De 31-jarige aanvaller verruilt N.E.C. voor NAC en tekent in Breda een contract voor twee seizoenen. Ars had in Nijmegen nog een contract tot het einde van dit seizoen. €œSjoerd heeft met zijn ervaring en goals een belangrijk aandeel gehad in ons kampioenschap. Hij is in deze fase van grote waarde geweest zowel als speler als persoonlijkheid€, reageert algemeen directeur Bart van Ingen.
Topscorer
 
De aanvaller uit Terborg begon zijn loopbaan in de jeugd bij DVC' 26 uit Didam en bij Feyenoord. In Nederland voetbalde hij bij De Graafschap, FC Omniworld, Go Ahead Eagles, RBC Roosendaal en FC Zwolle (nu PEC Zwolle). In zijn eerste seizoen in Zwolle maakte hij 28 doelpunten in de eerste divisie, waardoor hij daar gedeeld topscorer aller tijden is. In juni 2011 maakte Sjoerd de overstap naar Levski Sofia. De Bulgaarse club verhuurde hem na een half jaar aan het Chinese Tianjin Teda. Na zijn verblijf in China maakte Ars de overstap naar Turkije waar hij in twee seizoenen zowel bij Konyaspor als bij Karsiyaka clubtopscorer werd.
 
Honderdste doelpunt


Ook bij N.E.C. werd Ars topscorer. In 34 wedstrijden scoorde hij 28 keer. Voor deze prestatie ontving Ars een gouden stier als topscorer van de Jupiler League 2014-2015. Tijdens de laatste officiële speelronde schoot hij het honderdste doelpunt van N.E.C. tegen de touwen.
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties