Fieldwork Foundation verrast vaderloos gezin

Denise Eigenbrood
25 augustus 2015
De Nijmeegse stichting Fieldwork Foundation biedt een helpende hand en brengt verandering daar waar het leed in de regio het grootst is. Via hulpverleningsinstantie Knetter kwamen zij in contact met de familie Veldhuis. De vader van het gezin is vorig jaar overleden. De moeder en haar twee zoons werden vandaag in het zonnetje gezet.
Het gezin, bestaande uit moeder Marianne, vader Bart en hun 2 zoons Max (11) en Tom (15) waren vorig jaar samen op vakantie in Spanje toen vader Bart Veldhuis op 13 augustus 2014 overleed na een hartinfarct. Het afgelopen jaar was voor het gezin ontzettend zwaar maar met zijn drieën en ondersteuning van vrienden en familie hebben zij zich er doorheen geslagen. Een medewerkster van hulpverleningsinstantie Knetter, die betrokken is bij het gezin, vond het de hoogste tijd om Marianne en haar zoons eens in het zonnetje te zetten. Ze nam contact op met de Fieldwork Foundation en er werd een bijzonder uitje voor het gezin bedacht: een ritje door Nijmegen met een limousine en daarna uit eten bij restaurant Toon.
 
Mooie herinneringen
 
Moeder Marianne was blij verrast toen ze hoorde wat er voor haar en haar zoons is georganiseerd. 'Ik ben ontzettend geroerd en geraakt dat mensen dit voor ons willen organiseren en ons dit is gegund. Voor mij is het belangrijkst dat het goed gaat met mijn jongens en om hen te zien genieten. Ik weet zeker dat ze dit geweldig gaan vinden', aldus Marianne die dit een mooie stap vindt in het maken van nieuwe herinneringen. 'De jongens en ik hebben veel mooie herinneringen aan de jaren met Bart en deze zullen wij altijd koesteren en nooit vergeten. Maar het is goed en belangrijk ook mooie momenten en herinneringen met zijn drieën te hebben. Met Bart gingen we vaak uit eten en met zijn drieën hebben we dat weinig gedaan, dus ik kijk er naar uit vanavond met mijn twee mannen uit eten te gaan en er een mooie avond van te maken.'
 
Over stichting Fieldwork Foundation
 
Stichting Fieldwork Foundation werd in 2009 opgericht. De stichting richt zich niet op één specifieke doelgroep. Zij laten zich door 'mensen uit het veld', zoals wijkagenten, artsen, ambulance broeders en mensen die werkzaam zijn in de psychische hulpverlening, informeren waar hun hulp echt nodig is. De stichting zorgt voor financiële steun, steken zelf de handen uit de mouwen of zoeken mee naar oplossingen voor de langere termijn. Dit kan variëren van het in vervulling laten gaan van de wens van een ernstig ziek kind tot een gezin dat door heel veel pech gedwongen is om eten te halen bij de voedselbank te verrassen met een goedgevuld kerstpakket. Of van een muziekavond in een verzorgingstehuis tot een dagje uit naar de Efteling met moeders en kinderen die verblijven in een Blijf-van-mijn-lijf-huis.

Dit bericht delen:

Advertenties