Kwalificatiewedstrijd voor deelname EK-onder 21 in Goffertstadion

Joris Leenders
1 september 2015
Jong-Oranje gaat strijden voor deelname aan het Europees Kampioenschap voetbal voor spelers onder de 21 jaar in Polen. Een van de kwalificatiewedstrijden voor deelname aan het toernooi in 2017 zal gespeeld worden in het Goffertstadion. Op 11 oktober 2015 zal de wedstrijd tegen Jong-Slowakije hier plaatsvinden.
Jong-Oranje komt uit in groep 8. Deze groep bestaat uit de landen Slowakije, Turkije, Cyprus, Wit-Rusland en Nederland. Bij de kwalificatie voor het EK onder 21 in Tsjechië werd Jong-Oranje tweede in de groepsfase achter Jong-Slowakije. Tegen Slowakije werd toen verloren met 1-0. Doordat ze die wedstrijd verloren zakten ze van de koppositie naar de tweede plaats en moesten er play-offs gespeeld worden. Die wedstrijd werd van Jong-Portugal verloren. Tegen Slowakije krijgt Jong-Oranje in het Goffertstadion de kans zich te revancheren.
 
De andere wedstrijden die Jong-Oranje in de kwalificatiefase spelen zijn: 4 september thuis tegen Jong-Cyprus, 8 september uit tegen Jong-Turkije, 12 november thuis tegen Jong Wit-Rusland en 17 november uit tegen Jong Slowakije. Er zijn negen groepen en de groepswinnaar plaatst zich direct voor het eindtoernooi in Polen. De vier beste nummers twee zullen in 2016 in de play-offs nog voor deelname strijden. Voor het eerst nemen er aan het eindtoernooi in Polen geen acht maar twaalf landen deel. Tickets zijn te verkrijgen via de site van de KNVB.

Dit bericht delen:

Advertenties