Stijlvolle motorrit door Nijmegen tegen prostaatkanker

Luc van Doorne
10 september 2015
Op 27 september zal de jaarlijkse Distinguished Gentleman's Ride plaatsvinden. Motorrijders in stijlvolle kostuums zullen door het centrum van Nijmegen een rit maken op unieke motoren. Hiermee willen zij aandacht vragen voor de gezondheid van de man.
In Nijmegen hebben ruim veertig personen zich al aangemeld voor het evenement. Voor motorrijders die mee willen doen gelden twee criteria: ze moeten gekleed gaan in deftige kostuums en ze moeten beschikken over een bijzondere motor. Onder andere caféracers, bobbers, oldtimers en andere klassiekers mogen meedoen. Deelnemers kunnen gesponsord worden door buitenstaanders en de opbrengst gaat direct naar het onderzoek naar prostaatkanker.
 
Wereldwijd

De Distinguished Gentleman’s Ride wordt jaarlijks wereldwijd georganiseerd door vrijwilligers in honderden steden. Het is oorspronkelijk opgericht in 2012 om het negatieve imago van motorrijders tegen te gaan. Sindsdien is het enorm gegroeid en staat de gezondheid van de man centraal. Zo haalden vorig jaar 20.000 rijders al meer dan 1,5 miljoen euro op. Het doel is om dit jaar dat bedrag te verdubbelen.
 
Voor informatie over deelname of sponsoring kunt u de officiële website bezoeken: www.gentlemansride.com of de Facebookpagina bekijken.
 
 

 

Dit bericht delen:

Advertenties