Open dag bij opleidingsbedrijf Guard Academy

Van onze redactie
3 september 2015
Beveiligingsbedrijven vragen nog steeds goed opgeleid personeel. Guard Academy houdt op zaterdag 5 september 2015 een speciale selectie- en adviesdag voor de opleiding MBO beveiliger 2 op haar vestigingen te Deventer, Nijmegen, Amsterdam en Dordrecht.
De vraag naar beveiligers is groot: ruim 80% van de cursisten heeft na het behalen van het beveiligingsdiploma binnen 2 à 3 maanden een baan in de beveiliging gevonden.  Dit komt onder meer door de steeds strenger wordende veiligheidseisen. Niet alleen bij luchthavens, maar ook bij scholen, ziekenhuizen, banken, overheidsgebouwen, industrieterreinen en evenementen. Bovendien neemt nog steeds de criminaliteit in omvang toe.
 
Intensieve opleiding
 
Guard heeft in de loop der jaren honderden beveiligers opgeleid. De opleiding is intensief en duurt een half jaar. Vaak wordt bij beveiligers gedacht aan grote sterke mannen. Niets is minder waar. Ook aan vrouwen in de beveiliging is steeds meer behoefte, net als aan 45 plussers. Denk hierbij aan werkzaamheden zoals telefoniste, receptioniste en conciërgefuncties op scholen maar ook front- en backstage activiteiten bij vele soorten evenementen en winkelbeveiliging.
 
Om te mogen werken in de beveiliging is een MBO niveau 2 diploma vereist. Guard biedt vele extra vakken zoals AED, parkeerregelaar en EHBO. Uniek is dat Guard de theorie opleiding combineert met een zeer gevarieerd praktijkgedeelte. Zo kunnen cursisten brede werkervaring opdoen en in de volle breedte kennismaken met het vakgebied. 
 
Eigen studiefinancieringfonds
 
Studeren kost helaas geld. Guard constateerde dat veel mensen niet willen en kunnen wachten op een bijdrage vanuit bijvoorbeeld het UWV of de gemeente. Ze tonen zelf initiatief, investeren zelf en nemen zo hun eigen toekomst in handen. Daarom is Guard gestart met een eigen studiefinancieringfonds waardoor voor iedereen met initiatief de opleiding toegankelijk en betaalbaar blijft.
 
Voor inschrijving aan de opleiding is deelname aan de selectie- en adviesdag verplicht. Verder mag een cursist geen strafblad hebben. Inschrijven voor de selectie- en adviesdag kan via de website van Guard Academy.

Dit bericht delen:

Advertenties