Koninklijke onderscheiding voor Leonie Dehue

Van onze redactie
5 september 2015
Tijdens de 100e viering van de Veldjeswerkdag in Groen-en Speelpark Het Veldje, aan de Hindestraat in de Hazenkamp, werd Leonie Dehue vanmiddag door de burgemeester verrast. Zij ontving de versierselen behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar jarenlange inzet voor het speelpark en de wijk.
Al vanaf 1990 is mevrouw Dehue (71) intensief actief voor de leefbaarheid van haar woonomgeving. Mevrouw Dehue heeft zich enorm ingezet om dit fraaie groengebied in te richten als verblijfsgebied voor de buurtbewoners en kinderen. Mede door haar volharding zijn er nu speeltoestellen, zandbakken, bomen, bloemen, struiken, hekwerken, een informatiekast, tennistafel, banken, voetbaldoelen en dergelijke geplaatst. Met haar verbindende kracht verenigde en mobiliseerde zij de buurtbewoners en motiveerde hen gezamenlijk verantwoordelijkheid te dragen voor het Groen- en Speelpark het Veldje.
 
Waakzaam en enthousiast
 
Rond 1990 worden er plannen ontwikkeld om het winkelgebied aan de Groenestraat uit te breiden. Deze plannen veroorzaken grote verontrusting bij buurtbewoners: de Groenestraat zal overbelast raken door toename van verkeer en van het groengebied het Veldje, achter de winkels, zal weinig meer over blijven.
Mevrouw Dehue begint achtergrondinformatie te vergaren, gaat gesprekken aan met de politiek, ondernemers, pers en met buurtgenoten. Met haar enthousiasme verenigt en bundelt zij buurtgenoten en staat samen met buurtgenoten aan de wieg van de oprichting van het Bewonerscomité Hazenkamp (BCH). Haar drijvende kracht en constructieve houding zorgen ervoor dat de gemeenteraad een streep haalt door de uitbreidingsplannen. De weg is vrij voor het realiseren van een groengebied. En er wordt een Onderhoud- en Beheerplan opgesteld voor het groengebied het Veldje. Ook als lid van de wijkraad is zij vanaf het begin actief om allerlei vraagstukken in de wijk Hazenkamp op te lossen met haar grote inzet en betrokkenheid.
 

Dit bericht delen:

Advertenties