Succesvolle 10e editie Bruggenloop

Van onze redactie
6 september 2015
Vanochtend stonden ongeveer 1000 hardlopers aan de start van de tiende editie van de Bruggenloop op de Waalkade. Het fraaie parcours liep vanaf de start naar de Snelbinder, de Waalbrug, het Hunnerpark, het Valkhofpark en de oude binnenstad, het centrum en eindigde op de Waalkade.
Aan het laagdrempelige evenement doen vooral recreatieve lopers mee. Deelnemers konden kiezen voor een afstand van bijna 7 kilometer en de nieuw aan het programma toegevoegde 10 kilometer. Deze route liep langs het nieuwe stadseiland VeurLent. Hoogtepunt was de passage over de twee Nijmeegse bruggen met het fantastische uitzicht. Na de gedane inspanningen kon er onder genot van een drankje met vrienden, collega’s, familie worden nagepraat op Cultureel Terras de Kaaij. De uitslagen van de deelnemers zijn te vinden op de website van de Bruggenloop.

Winnaars

De 10 kilometer wedstrijdloop van de Bruggenloop had een verrassende uitkomst. Normaliter is er slechts één winnaar. Dit keer vierde de sportiviteit hoogtij en kwamen trainingsmaatjes Jorrit Cleij en Wouter Jansen gebroederlijk samen over de finish bij deze jubileumeditie. Vooraf bestempeld als favorieten, maakten ze dit ook waar in het sterke deelnemersveld. Jorrit en Wouter wisten de 10 kilometer af te leggen in 32 minuten en 51 seconden. Dorus Arts wist bij de heren een mooie derde plaats te behalen.

Karen Wijlaars, winnares bij de vrouwen, had 39 minuten en 21 seconden nodig voor de ronde over de twee bruggen. Bij de dames completeerden Mirte Leloup (2e) en Inge Mutsaers (3e) het podium. Mike Foppen en Monique Nijkamp waren de snelste deelnemers bij de ‘7 kilometer en een beetje minder’. Burgemeester Hubert Bruls gaf het startschot en had bemoedigende woorden enthousiaste deelnemers.

KidsRun
 
Voorafgaand aan de Bruggenloop vond vanaf 10.00 uur op de Waalkade de KidsRun plaats. De jeugdloop voor basisschoolkinderen begon met een warming-up en om 10.00 uur klonk het startschot. Het parcours was een ronde van circa 250 meter. De jonge deelnemers liepen in 30 minuten zoveel mogelijk rondjes. Van tevoren hebben zij zich door familie, vrienden en kennissen laten sponsoren. De opbrengts van de Kidsrun en de Bruggenloop gaan beide naar Vrienden van CWZ. Het sponsorgeld wordt besteed aan zieke kinderen in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis die lang in het ziekenhuis moeten verblijven of vaak moeten terugkomen voor behandeling.

Geslaagde jubileumeditie

Organisatoren John Aalbers en Carlos Baltus blikken terug op een geslaagde jubileumeditie. De toevoeging van de 10 kilometer bij deze 10e editie bleek een schot in de roos en voor herhaling vatbaar. De gastvrije ontvangst op Cultureel Terras De Kaaij leverde van talloze deelnemers ook enthousiaste reacties op. De verplaatsing naar de zondag bleek een minder succes, dan vooraf ingeschat. Komende editie zal traditioneel weer op de woensdagavond plaatsvinden. Woensdagavond 14 september 2016 kan met potlood in de agenda worden gezet.
 
Kijk op onze facebookpagina voor een uitgebreid fotoverslag.

 



 
 

Dit bericht delen:

Advertenties