De Stadsboom: unieke combinatie van oude bomen en werklozen VIDEO

Van onze redactie
9 september 2015
De Stadsboom is een ambachtelijke en maatschappelijke onderneming die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid biedt een ambacht te leren. Dit doen zij door werklozen, waarvan een groot deel te maken heeft gehad met criminaliteit of kampt met psychische problematiek, een leerplek aan te bieden waar ze ervaring kunnen opdoen. Oprichters Jarno en Lonneke Wilbers willen een kans bieden aan mensen die een eerste of hernieuwde stap zetten op weg naar de arbeidsmarkt.
Ondertussen worden bij de Stadsboom van oude Nijmeegse bomen met een geschiedenis diverse soorten houten meubels, voor binnen en buiten, en gebruiksartikelen gemaakt. Variërend van meubels tot dierenverblijven en van kandelaars tot snijplanken. Het verhaal van de boom en het verhaal van de medewerker vormen samen het unieke product dat wordt verkocht in de winkel bij de werkplaats. Er kunnen ook producten op aanvraag worden gemaakt of bewerkt.
 
Nominatie IGNITE Award
 
In augustus is de Stadsboom genomineerd voor de IGNITE Award. Een prijs die starters in de sociale sector uitdaagt met hun onderneming echte maatschappelijke impact te creëren in de regio Arnhem Nijmegen. Uit alle inzendingen zijn de zes meest veelbelovende finalisten geselecteerd, waaronder de Stadsboom. Inmiddels zijn ze gestart aan een een intensief begeleidingstraject en krijgen zij op 1 oktober de kans hun bedrijf te presenteren voor een vakjury en publiek. Hiermee maakt de Stadsboom kans op de hoofdprijs van 100.000 euro of de tweede prijs van 50.000 euro.

Dit bericht delen:

Advertenties