Internationaal tekenfestival The Big Draw van start

Van onze redactie
10 september 2015
Vandaag heeft de eerste dag van het vierdaagse festival The Big Draw plaatsgevonden. Na het grote succes van vorig jaar was de organisatie wederom in handen van het Nijmeegse kunstplatform Expoplu. Tijdens dit internationale tekenfestival zijn op verschillende locaties in de stad tekenprogramma's opgezet waarbij bezoekers kunnen deelnemen aan workshops en tekeningen kunnen bekijken.
Het festival is georganiseerd vanuit de gedachte dat kunst verbindt en dat het belangrijk is dat zoveel mogelijk mensen met kunst in aanraking komen. Tijdens het festival worden vooral laagdrempelige tekenprojecten aangeboden, zodat mensen van verschillende leeftijden en culturen tegelijkertijd kunnen meedoen. Daarnaast hopen zij met dit laagdrempelige kunstevenement ook niet-kunstminnend publiek enthousiast te krijgen voor kunst.

Internationaal tekenevenement
 
The Big Draw is een internationaal tekenevenement dat in veel grote steden plaatsvindt waaronder London, Berlijn, New York , Kaapstad en Budapest. Het wereldwijde thema is dit jaar ‘Every drawing tells a story’. Verschillende kunstenaars tekenen vanuit deze gedachte en laten bezoekers de mooie kanten van verhalen zien.
 
Neem voor meer informatie en een overzicht van het volledige programma een kijkje op de website van The Big Draw Nijmegen.
 

Dit bericht delen:

Advertenties