Taalhuis bibliotheek Mariënburg feestelijk geopend

Van onze redactie
9 september 2015
Gisteren is in de bibliotheek De Mariënburg het eerste Taalhuis van de bibliotheek Gelderland Zuid geopend. Iedereen die moeite heeft met het lezen en schrijven van de Nederlandse taal kan hier terecht bij getrainde vrijwilligers. Burgemeester Bruls was aanwezig voor de opening: 'Ik hoop op deze manier steeds meer mensen de weg vinden in het woud der letteren, want dat woud is zo mooi.'
Het bereiken van mensen die moeite hebben met lezen en schrijven van de Nederlandse taal is niet altijd even gemakkelijk. Behalve dat ze een uitnodiging of een oproep in de krant niet snel zullen lezen, vinden ze het soms lastig om ervoor uit te komen dat ze vaardigheden als lezen en schrijven niet goed beheersen. Daarom werkt de bibliotheek samen met onder meer welzijnsorganisaties en het UWV. Zij signaleren wanneer iemand moeite heeft met lezen en schrijven van de Nederlandse taal en verwijzen hen door naar het Taalhuis.

Op donderdag 17 september, tijdens het landelijke Festival van het Leren, opent ook de Bibliotheek Zwanenveld een Taalhuis.

Dit bericht delen:

Advertenties