Zilveren waalbrugspeld voor Huub Vromen bij afscheid

Van onze redactie
9 september 2015
De heer H.J. Vromen (65) heeft vanmiddag de Zilveren waalbrugspeld ontvangen. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn bestuurlijke werkzaamheden op het gebied van onderwijs en vrijwilligerswerkzaamheden binnen de Stefanus parochie.
De heer Vromen ontving de Zilveren waalbrugspeld van burgemeester Bruls tijdens zijn afscheid als bestuurder van de Scholengroep Rijk van Nijmegen in de aula van de Radboud Universiteit.

Zeer verdienstelijk in het Nijmeegse onderwijs

De heer Vromen maakt zich al meer dan 40 jaar zeer verdienstelijk in het Nijmeegse onderwijs. Samen met de heer Wilbers vormde hij van 1995 – 2001 de kerndirectie van de nieuwe fusieschool (Kandinsky college) die voortkwam uit het Elshofcollege, Mondriaan Mavo Mook en Ter Hautert Hatertseweg. De heer Vromen is een onderwijsmanager met een groot arbeidsethos, vaak was hij op zondagmiddag in zijn kantoor te vinden en van de vele vakanties bleven er maar een paar dagen over voor zijn gezin. Hij is volhardend in zijn werk, onverstoorbaar en levert intelligente oplossingen op allerlei terreinen van personeelszaken tot financiën en bouwzaken. Ook hielp hij ‘in de grote vakantie’ mee roosters op te maken. Niet alleen heeft de heer Vromen grote verdiensten gehad voor het Kandinsky college, maar ook voor het ‘onderwijskundig landschap’ van Nijmegen. Kandinsky werd een school met onder andere tweetalig onderwijs en is tot op dit moment de enige tweetalige school in Nijmegen en omgeving.  De heer Vromen heeft ook aan de wieg gestaan van de bestuurlijke fusie van het Canisiuscollege, de Nijmeegse scholengemeenschap Groenewoud, het Kandinsky college en de Sint Jorisschool tot de Scholengroep Rijk van Nijmegen. De fusie heeft vooral ten doel personeelszaken en financiën tussen scholen te coördineren. Als lid van de auditcommissie heeft hij het overzicht weten te behouden op financiële stromen. Kennis van zaken staat bij hem voorop.
 
Stille werker

De heer Vromen is een stille werker, zijn werkzaamheden worden alom gewaardeerd, binnen en buiten de Scholengroep Rijk van Nijmegen.  Naast al zijn werkzaamheden op het gebied van onderwijs heeft de heer Vromen zich ook acht jaar lang ingezet als penningmeester van de Maria Geboorte parochie en de laatste vier jaar daarvan ook als vice-voorzitter. Als penningmeester maakt hij ook deel uit van het dekenaatsbestuur Rijk van Nijmegen. Hij heeft bijdragen geleverd aan de organisatie van meerdere cursussen over het katholieke geloof. Met enige regelmaat verleent hij diensten als lector of acoliet tijdens liturgische plechtigheden. Hand- en spandiensten als bijvoorbeeld chauffeur en begeleider van kinderactiviteiten verleent hij regelmatig.
 

Dit bericht delen:

Advertenties