Nachtburgemeester Angela Verkuijlen organiseert vijfde Nacht van de Ommetjes

van onze redactie
10 september 2015
Op zaterdag 3 oktober 2015 vindt voor de vijfde keer de 'Nacht van de Ommetjes' plaats in acht wijken van Nijmegen. Tijdens een twee uur durende wandeling leren de deelnemers op een unieke manier hun eigen wijk of een andere buurt kennen en de inwoners ervan. Vanaf 19.30 uur is de inloop op de verschillende startlocaties, om 20.00 uur is de aanvang van de ommetjes. De Nacht van de Ommetjes wordt georganiseerd door nachtburgemeester Angela Verkuijlen samen met vrijwilligers uit de wijken.
Nijmegen telt inmiddels 30 verschillende ‘ommetjes’. De ommetjes zijn wandelroutes van ongeveer 1,5 uur waarop wandelaars kennis maken met natuur, historische plekjes en bijzondere bezienswaardigheden in de stad. Ze zijn te vinden op de website van gemeente Nijmegen. De Nacht van de Ommetjes is vijf jaar terug ontstaan uit het idee om meer bekendheid te geven aan deze Nijmeegse ommetjes. 

Verrassingen

De Nacht van de Ommetjes is een avond vol verrassingen. Acht wandelingen laten hun nachtlicht schijnen op bijzondere plekjes, verborgen talenten, kunst en cultuur in de wijk. Een route met verhalen, gedichten en muziek, een hapje en een drankje, mooi aangelegde tuinen, fakkels en vuurkorven. 

De volgende wijken doen mee: ommetje Oost, ommetje Brakkenstein, ommetje Goffert, ommetje Waterkwartier/Biezen, ommetje Hees, ommetje Bottendaal, ommetje St.Anna/Hazenkamp/Heijendaal, ommetje Neerbosch-Oost.
 
Wandelgasten

Om 20.00 uur wordt elk ommetje officieel geopend door een bijzondere wandelgast. Naast verschillende wethouders en nachtwethouders, zal ook Burgemeester Hubert Bruls meelopen en opent hij ommetje Bottendaal. Nachtburgemeester Angela Verkuijlen zal meelopen met ommetje Goffert.
 
Nachtburgemeester

Angela Verkuijlen is op 1 oktober 2014 aangesteld als tweede Nachtburgemeester van Nijmegen. Om Nijmegenaren dichter bij elkaar te brengen , organiseert zij niet-alledaagse ontmoetingen die moeten leiden tot verbinding en verbroedering. Met haar activiteiten wil zij mensen net iets verder laten kijken dan dat ze al doen. Angela is trots op Nijmegen en draagt dat ook uit.
 
 
        

Dit bericht delen:

Advertenties