Hulpdiensten oefenen op Waal en Waalkade VIDEO

Van onze redactie
12 september 2015
Vanochtend vond op de Waal en Waalkade een grote multidisciplinaire oefening plaats van de hulpdiensten in de regio Gelderland-Zuid. Van half tien 's ochtends tot twaalf uur 's middags werkten hulpverleners van brandweer, ambulance, gemeenten, de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de regio, politie, Rijkswaterstaat en Reddingsbrigade aan de bestrijding van een fictief incident op het water. Tijdens de oefening lag de nadruk op de onderlinge samenwerking en communicatie, twee belangrijke aspecten tijdens een grootschalig incident.
Hulpverleners van verschillende disciplines namen deel aan de oefening. Zo waren er bijvoorbeeld een officier van de brandweer en verschillende ambulance teams aanwezig. De twee nieuwe blusboten van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid en de vaartuigen van politie en Rijkswaterstaat werden eveneens ingezet. De Reddingsbrigade ondersteunde deze oefening.  

Toeschouwers

Na de multidisciplinaire oefening konden toeschouwers twee uur lang alle voer- en vaartuigen bekijken die tijdens de oefening zijn ingezet. Hulpverleners van onder andere de brandweer en de ambulancedienst gaven bezoekers informatie over de oefening en de boten en auto’s die te zien waren.  
 
Veiligheidsregio Gelderland-Zuid
 
De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid (VRGZ) is een organisatie voor brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening en voorbereiding en coördinatie op het gebied van rampenbestrijding en crisisbeheersing. De VRGZ draagt bij aan een veilige regio, waarin rampen en crises zo goed mogelijk voorkomen en bestreden worden en de inwoners kunnen rekenen op snelle en goede geneeskundige hulpverlening en brandweerzorg. Dit doet zij samen met de 16 gemeenten in Gelderland-Zuid, de politie en andere lokale, regionale en landelijke partijen, zoals waterschappen of Rijkswaterstaat.

Kijk op onze Facebookpagina voor een uitgebreid fotoverslag.

Dit bericht delen:

Advertenties