Nijmeegse film over participatiewet in première in LUX

Van onze redactie
13 september 2015
Averechts, de nieuwe korte film van Lotje Kerckhaert gaat op 19 september in filmhuis LUX in première. De individuele gevolgen van de participatiewet inspireerde haar tot het maken van de maatschappijkritische film.
Averechts is een tragikomedie van 12 minuten. Het zoeken van de lach is volgens de makers dé manier om iemands hart te vinden, al is de situatie waar de film over gaat eigenlijk meer van om te huilen. De film is opgenomen op verschillende plekken in Nijmegen. Zo zie je bijvoorbeeld het Waterkwartier, Kronenburgerpark en Wijkcentrum Doddendaal voorbijkomen.
 
Sociaal drama
 
De film is een sociaal drama; een genre dat in Nederland niet veel wordt gemaakt, maar waar Lotje Kerckhaert, scenarioschrijver San Sperber en cameravrouw Louise Verbree erg van houden. Geen glitter en glamour, maar hele gewone mensen. Mensen zonder bijzonder uiterlijk schoon, strategische carrièreplannen of buitensporige talenten, maar mensen die net als ieder ander iets van het leven proberen te maken.
 
Cast
 
De cast bestaat uit John Buijsman (Loenatik), Mark Kraan (Penoza), Christine van Stralen (Dunya & Desie, Celblok H), Rutger de Becker (De Vliegende Panters) en Denise Aznam (Jeuk!). Een team van 20 mensen heeft onder de regie van Lotje Kerckhaert aan de film gewerkt.
 
Lotje Kerckhaert
 
Lotje Kerckhaert maakte eerder met dit team de korte film Mama’s as, een film die prijzen in de wacht sleepte bij het 48 Hour Film Project Nijmegen en werd vertoond op het  filmfestival van Cannes. Averechts is gefinancierd door middel van crowdfunding. Een voorproefje is te zien in the making of Averechts.
 
Kijk op onze Facebookpagina om 2 x kans te maken op 2 gratis kaarten voor de première op zaterdag 19 september om 14.00 uur.

Dit bericht delen:

Advertenties