Op de tandem 24 uur non-stop fietsen met 2bike4alzheimer

Van onze redactie
16 september 2015
Op 19 en 20 september fietst het Team Home Instead Thuisservice (HIT) non-stop de sponsortandemtocht van Haarlem, via Nijmegen en Den Bosch naar Amersfoort voor 2bike4alzheimer. De route van 400 kilometer wordt, door drie koppels van twee personen, in 24 uur afgelegd. De tandem staat symbool voor samenwerking en afhankelijkheid, de kern van de zorg rond mensen met de diagnose Alzheimer.
Met de sponsortandemtocht vragen Home Instead Thuisservice en 2bike4alzheimer aandacht voor dementie en om meer onderzoek mogelijk te maken. Deelnemers van het Team HIT zijn werkzaam in de regio’s Nijmegen, Den Bosch en Zuid-Kennemerland. ‘Het is geweldig om dit jaar zelf mee te fietsen,’ vertelt Leonie Baltussen regiodirecteur van Home Instead Nijmegen. ‘Deze fietstocht is de aftrap voor een wereldwijde campagne over dementie die Home Instead voert. Het aantal mensen met dementie groeit snel en we steunen dit soort initiatieven die onderzoek mogelijk maken. Op deze manier kunnen we ons steentje bijdragen. Vorig jaar zat onze mascotte op de bagagedrager van een ander team, dit jaar lift hij met ons mee op de bagagedrager.’
 
Dagelijkse confrontatie
 
Genezing van de ziekte Alzheimer, of een andere vorm van dementie, is niet mogelijk. Behandeling richt zich op het vertragen van het ziekteproces en het beïnvloeden van symptomen. De CAREGivers van Home Instead werken aan oplossingen om het leven van alledag mogelijk te maken. Home Instead heeft hiervoor een ondersteuningsprogramma ontwikkeld, voor zowel de dementerende als diens mantelzorgers. De dagelijkse confrontatie met de gevolgen van Alzheimer maakt dat het Team HIT dit jaar meefietst voor alle klanten die zij ontmoeten en die kampen met een vorm van dementie. Zo zamelen ze samen met 2bike4alzheimer middelen in voor extra onderzoek naar deze steeds meer voorkomende aandoening.
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties