Opnieuw verdacht pakketje bij de Jumbo aan de Fenikshof

Van onze redactie
16 september 2015
Gisteravond werd opnieuw een verdacht pakketje in de Jumbo supermarkt aan de Fenikshof aangetroffen. Personeel zagen een onbeheerde tas in de winkel staan. Dit was net na sluitingstijd.
De politie heeft de tas met röntgenapparatuur onderzocht. Er bleek niks gevaarlijks in te zitten.  
 
Vorige week dinsdag 8 september werd ook een verdacht pakketje bij deze Jumbo vestiging aangetroffen. Dit bleek na onderzoek ook loos alarm te zijn geweest.
 
De Jumbo wordt al ruim vier maanden geteisterd door incidenten waarbij een explosieve stof wordt gebruikt. Sinds mei 2015 doet de politie onderzoek naar de incidenten bij Jumbo-supermarkten in Groningen en Zwolle. De acties van de dader hebben alleen tot materiële schade geleid, er zijn geen slachtoffers gevallen.
 
Informatie burgers


De politie nodigt burgers uit om met hen mee te denken in het onderzoek. Het kan zijn dat u informatie heeft over de Jumbo-incidenten en/of de dader. Wellicht herkent u de combinatie van items die in het dossier, dat online is te lezen, wordt genoemd. Of heeft u iets gezien wat voor het onderzoek van belang is. In het dossier leest u wat de politie tot nu toe heeft gedaan. Ook wordt specifieke informatie die naar voren is gekomen tijdens het onderzoek gedeeld. Vanwege het opsporingsbelang maakt de politie in dit stadium niet alle details bekend. Sommige informatie weet immers alleen de dader. Deze zogenaamde daderinformatie dient als bewijsmateriaal in het onderzoek. Uw tips, vragen en suggesties worden elke dag bekeken door een speciaal team. Periodiek worden de reacties, waar mogelijk, toegevoegd aan het dossier.

Beloning

Voor de gouden tip die leidt tot de identiteit van de dader looft de hoofdofficier van justitie een beloning uit van 10.000 euro.
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties