Ideeën voor onderzoek? Laat het de Rekenkamer weten!

Van onze redactie
17 september 2015
De Rekenkamer is gestart met het voorbereiden van haar onderzoeksplan voor 2016. Hierbij maakt zij gebruik van ideeën voor onderzoek van inwoners van de gemeente Nijmegen, fracties in de gemeenteraad van Nijmegen en de Rekenkamer zelf. De Rekenkamer roept u op nu uw ideeën in te dienen.
Het moet gaan om een zaak waarvoor de gemeente verantwoordelijk is, die veel mensen raakt en waarvan het idee bestaat: dat zou toch beter kunnen. Kortom, de Rekenkamer is geïnteresseerd in onderwerpen waarbij de gemeente in het beleid en de uitvoering iets kan leren zo dat Nijmegen er uiteindelijk baat bij heeft. U kunt uw idee indienen via het formulier Ideeën voor Rekenkameronderzoek.   Alle ideeën die voor 1 oktober 2015 zijn aangeleverd, worden meegenomen bij het opstellen van het onderzoeksplan voor 2016. De mogelijkheid bestaat dat de Rekenkamer u uitnodigt om op 9 oktober vanaf 15.00 uur mondeling een toelichting te geven op uw voorstel.
 
Rekenkamer
 
De Rekenkamer ondersteunt de gemeenteraad van Nijmegen. De Rekenkamer doet onderzoek naar verschillende dingen: zijn de doelen van het beleid gehaald? vindt de uitvoering van beleid efficiënt plaats? besteedt de gemeente het geld aan de zaken waar het voor bedoeld is? Zo heeft de Rekenkamer onder andere onderzoek gedaan naar de kwaliteit van burgerparticipatie, jongeren die zonder diploma van school gaan en de financiële ondersteuning van sportverenigingen door de gemeente. Hier vindt u alle rapporten die tot nu toe zijn uitgebracht.
 
Onderzoeksplan
 
Tot nu toe worden elk jaar meer ideeën aangeleverd dan de Rekenkamer kan uitvoeren. Om tot een goede keuze te komen beoordeelt de Rekenkamer alle ideeën aan de hand van de criteria belang, twijfel en risico. Hoe hoger het onderzoeksidee hier op scoort, hoe groter de kans dat de Rekenkamer het oppakt. De Rekenkamer stelt in december het onderzoeksplan 2016 vast.

Dit bericht delen:

Advertenties