Opsteker voor Nijmeegse vrijwilligers VIDEO

Van onze redactie
12 december 2013
In Nijmegen zetten ongeveer 60.000 vrijwilligers zich in voor hun stad, buurt of medemens. Dat is dus 1 op de 3 inwoners en hiervan is 56% vrouw en 44 % man. Niet alleen de samenleving is hiermee gebaat, ook de vrijwilligers zelf krijgen er veel voor terug: kennis en ervaring, waardering en voldoening. Én een jaarlijks complimentje.

In het Kolpinghuis werd gisteravond het ‘Lokaal compliment’ uitgedeeld. Tijdens de feestavond werd het vrijwilligerswerk van vele duizenden mensen in het zonnetje gezet. Dit jaar werd de sector creativiteit belicht. Er waren diverse workshops te volgen, van pasteltekenen tot sieraden maken van gerecycled materiaal, stoffen tassen bestempelen en boekbinden.
 
Er werd één iemand speciaal in het zonnetje gezet en dat was mevrouw Van Haaren. Zij werkt al 22 jaar bij het hobbycentrum in Nijmegen-oost, daarvoor 10 jaar bij de speeltuin in Brakkenstein, verrichte ondertussen nog hand en spandiensten voor allerlei andere organisaties en is daarbij ook nog mantelzorgster voor haar tante. Wethouder Turgay Tankir sprak lovende woorden over haar uit en bedankte haar met een mooie bos bloemen.
Onder het genot van een hapje en een drankje volgde daarna een avondvullend programma. De Urban Crew van dansstudio ID uit Hatert zette een spetterende dansshow neer en er werd gelachen met een stand-up comedian en cabarettrio ‘De Gemeentereinigers’.
Na afloop kregen alle vrijwilligers een kleinigheidje als bedankje mee.
 
De Vrijwilligers Centrale Nijmegen (VCN) bestaat alweer meer dan 30 jaar en heeft op dit moment 17 mensen in dienst. Iedereen kan er terecht: mensen die vrijwilligerswerk zoeken, vrijwilligers die informatie zoeken of ervaringen willen delen, maatschappelijke organisaties en buurtinitiatieven. Momenteel staan er 700 vacatures in de vacaturebank. Deze is te vinden op de website. Vanaf volgend jaar zal er ook een ‘talentenbank’ te vinden zijn, hierop kunnen mensen zichzelf met hun specifieke talenten aanbieden voor vrijwilligerswerk.


Dit bericht delen:

Advertenties