VIDEO Anti-asielzoekersdemonstratie afgelast wegens te lage opkomst

Van onze redactie
22 september 2015
De Facebookpagina met de titel 'Geen asielzoekers in ons buurt. Koninginnelaan en Dukenburg!' riep op om vandaag te demonstreren tegen de komst van 3000 vluchtelingen die binnen enkele weken op Heumensoord opgevangen zullen worden. Er werd om 9.30 uur verzameld voor het voormalige UWV gebouw aan de Koninginnelaan, op de hoek van de Tunnelweg. De organisatie rekende op de komst van minstens 200 mensen. De opkomst was echter zo gering dat de organisatie ter plekke besloot de tocht af te gelasten.
Onder de demonstranten waren geluiden te horen over mogelijke opvangplaatsen in het voormalige UWV gebouw. Het pand staat volgens een van de organisatoren een paar maanden leeg. Volgens hem is er via betrouwbare bron vernomen dat het pand beschikbaar zal worden gesteld als opvanglocatie.
‘Wij willen opkomen voor de ouderen en daklozen, laten die maar eerst geholpen worden’, aldus een van de aanwezigen. 'Ik snap dat de vluchtelingen wel hulp nodig hebben maar laat ze die maar in de eigen regio krijgen.'

Tot kwart over tien werd gewacht met de tocht naar het stadhuis maar de opkomst bleef beperkt tot een kleine 30 personen. De organisatie besloot daarop de tocht af te gelasten. Zij wijten een deel van de lage opkomst aan het tijdstip van deze demonstratie en aan een tweede anti-asielzoekersdemonstratie die gepland staat voor aanstaande zondag.
 

Dit bericht delen:

Advertenties