Koffietafel in stadhuis voor eenzame Nijmegenaren

Van onze redactie
24 september 2015
Uit onderzoek blijkt dat meer dan 1 miljoen Nederlanders zich eenzaam voelen. Om hier aandacht voor te vragen vindt vanaf vandaag tot en met zaterdag 3 oktober de Week tegen Eenzaamheid plaats. De hele week worden activiteiten georganiseerd om eenzaamheid te voorkomen en verminderen. Zo ook in Nijmegen.
Vandaag tussen 10.00 en 14.00 uur was in het kader van 'de langste eettafel van Nederland' iedereen van harte welkom om aan te schuiven aan de eettafel in de centrale hal van het stadhuis. Onder het genot van een kop koffie met wat lekkers was er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. De eerste gast aan tafel was burgemeester Bruls en later schoof ook wethouder Frings aan.
 
Langste eettafel van Nederland
 
De langste eettafel van Nederland is een initiatief van de Coalitie Erbij. Deze stichting zet zich het hele jaar in voor de strijd tegen eenzaamheid en organiseert nu voor het zesde achtereenvolgende jaar de Week tegen Eenzaamheid. Het is dit jaar: ‘Kom erbij & verbind’. Want verbinden speelt een sleutelrol bij het aanpakken van eenzaamheid.
 

Dit bericht delen:

Advertenties