Warme kerst voor een kettinghond

Van onze redactie
12 december 2013
De winter is begonnen en in Bulgarije hebben de kettinghonden het heel zwaar. De meesten liggen zonder enkele beschutting buiten in de kou en velen zullen er deze winter sterven. Met een hele simpele oplossing zijn ze te helpen: een oude legerkist omgebouwd tot hondenhok.

De Nijmeegse Wendy Schrievers is op Facebook de actie 'Geef een Bulgaarse hond een warme kerst' begonnen om te helpen. Voor 10 euro kan er een huisje gesponsord worden. Vrijwilligers in Bulgarije brengen de hokken naar de eigenaren van de kettinghonden toe om zo te proberen om deze mensen iets bij te brengen over de verzorging van hun hond. Wendy vertelt: “Ik had al eerder een soortgelijke actie op Facebook gezien voor de Roemeense zwerfhonden,deze actie is een succes geworden.

We hebben eerst gekeken of we hier in Nederland huisjes konden laten maken maar dan kwamen de transportkosten erbij en dan kom je al gauw op 30 euro per huisje. Per toeval liepen we tegen deze partij legerkisten aan en nu kost een huisje maar 10 euro. Dan wordt het hele idee meteen een stuk haalbaarder”. Samen met de Bulgaarse Vasia Georgieva regelt Wendy nu alles. Vasia is woonachtig in Wenen maar is de ellende van de dieren in Bulgarije nooit vergeten en steunt al jarenlang op allerlei manieren de vrijwilligers. Wendy is erg blij met de steun die ze van deze 'engel voor de dieren' krijgt. “Vasia spreekt meerdere talen en weet de wegen goed te vinden in Bulgarije”.

Wie een huisje sponsort krijgt een foto van de hond die erin gaat overwinteren toegestuurd. De naam van de sponsor komt op het huisje te staan. Alle details zijn te lezen op haar Facebook pagina, via de link onder dit artikel.

NB: de foto van het hondenhok is van de ook nog lopende Roemeense actie.


Dit bericht delen:

Advertenties