Netwerkbijeenkomst met gesloten beurzen
Karin Zengers
20 oktober 2015
Op 9 november wordt voor de elfde keer de Beursvloer gehouden in de hal van het ROC aan de Campusbaan. De Beursvloer is een netwerkbijeenkomst voor bedrijven en maatschappelijke organisaties die georganiseerd is door Stichting De Maatschappelijke Meerwaarde (DMMW) en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Deze organisaties streven naar het vergroten van de maatschappelijke betrokkenheid van het bedrijfsleven en leggen de verbinding tussen bedrijven en samenleving in de gemeenten Heumen, Beuningen, Nijmegen en Wijchen.
De
Beursvloer is een plek waar bedrijven, stichtingen en verenigingen bij elkaar gebracht worden om te bekijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Denk aan het uitwisselen van kennis en ervaring, maar ook aan materiaal en mankracht. Zo kunnen bedrijven bijvoorbeeld hun afgeschreven kantoormeubelen aanbieden en kunnen vrijwilligersorganisaties vragen om hulp bij het oprichten van een stichting of het opzetten van een ledenadministratie. Stichtingen en verenigingen die gebruik willen maken van een aanbod uit het bedrijfsleven bieden een tegenprestatie aan. Op die manier wordt de overwaarde van bedrijven nuttig en maatschappelijk verantwoord ingezet en worden vrijwilligersorganisaties zichtbaarder. Daarnaast is het voor stichtingen en verenigingen natuurlijk de aangewezen manier om met beperkte middelen zoveel mogelijk te realiseren.
Programma
De bijeenkomst wordt om 17.00 uur geopend door Peter van Mulkom, lid van het bestuur van het
ROC. Van 17.30 tot 19.00 uur is de Beursvloer open en kunnen er contacten worden gelegd. Daarna volgt de feestelijke afsluiting waarbij het aantal succesvolle 'matches' bekend wordt gemaakt en is er een borrel. Studenten van het ROC zorgen voor een hapje en een drankje. De opvallendste of meest bijzondere 'match' wordt in het zonnetje gezet.
De Beursvloer van 2014 was een groot succes: 70 'matches' werden toen tot stand gebracht. De 'winnaars' waren Stichting Motor Cycle Support en de aannemersbedrijven Cuppens, van Schayck, JWR en Nikkelen. Stichting Motor Cycle Support geeft opleidingen motortechniek aan mensen met lichte beperkingen en was op zoek naar een invalidentoilet voor de werkplaats. De aannemers hebben gezorgd voor materiaal en installatie. In ruil daarvoor gaat Stichting Motor Cycle Support het wagenpark onderhouden.
Meedoen
Aanmeldingen en aanbiedingen moeten bij voorkeur voor 2 november gedaan worden. Dan kijkt de organisatie van te voren al naar eventuele contacten die gelegd kunnen worden. Neem voor
meer informatie en inschrijvingen een kijkje op de website van
de Maatschappelijke Meerwaarde.
Dit bericht delen: