Brandweerman Koninklijk onderscheiden

Van onze redactie
14 december 2013

De heer W.H.Th.A.P. Knipping (47) heeft vanmiddag de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen. Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de vrijwillige Brandweer gedurende 22 jaar.

De heer Knipping is in 1990 gestart als brandwacht bij de brandweer Lent en vervolgens opgeklommen tot bevelvoerder. De heer Knipping heeft zich jarenlang ingezet voor de samenleving door zijn werk bij de vrijwillige brandweer. Naast zijn gewone werk en gezinsleven stond hij altijd paraat om in geval van nood en calamiteit hulp te bieden. Dit werk hield ook in dat hij soms getuige was van ingrijpende gebeurtenissen, waarbij hij zijn waarde voor de samenleving heeft bewezen. Hij heeft verder altijd deelgenomen aan opleidingen en oefeningen. Hij toonde zich loyaal aan zijn collega's en aan de organisatie.

De heer Knipping heeft als gevolg van fysiek ongemak zijn functie bij de vrijwillige brandweer Nijmegen noodgedwongen na 22 jaar neer moeten leggen.

De heer Knipping ontving zijn Koninklijke onderscheiding vanmiddag uit handen van burgemeester Bruls tijdens de afscheidsreceptie op Post Noord.


Dit bericht delen:

Advertenties