NEC wil rumoerige week goed afsluiten

Van onze redactie
14 december 2013

De Nijmeegse voetbalclub NEC neemt het vanavond op tegen Roda JC. De huidige hekkensluiter van de Nederlandse Eredivisie wil in dit duel de onrustige week goed afsluiten.

Na de 2-0 nederlaag vorige week bij FC Utrecht was er een hoop commotie bij de Nijmegenaren. Zo gaf trainer Anton Janssen aan dat spits Michael Higdon niet langer de strafschoppen neemt. Higdon miste tegen FC Utrecht alweer zijn tweede strafschop dit seizoen en moet plaatsmaken voor Ryan Koolwijk. ‘Je kunt een strafschop missen, maar niet op die manier’, zei Janssen zaterdagavond.

Zondag was het onrustig op de training. Boze supporters toonden hun bezorgdheid over de prestaties door de training te onderbreken. Coach Janssen beloofde de fans dat ze er alles aan doen om te overleven.

Ook kreeg NEC slecht nieuws vanuit de KNVB. De voetbalbond gaf de club een schikkingsvoorstel van 5000 euro wegens ongeregeldheden tijdens en na het uitduel met Go Ahead Eagles afgelopen oktober. Een woordvoerster liet echter weten dat NEC twijfelt of ze hiermee akkoord gaat. ‘Wij hebben een andere lezing van wat er die avond allemaal is gebeurd’, zei ze.

En dan was er nog Pavel Cmovs. De verdediger werd afgelopen woensdag door trainer Janssen om disciplinaire reden uit de selectie gezet. Janssen gaf met de maatregel aan dat niemand boven de groep staat. Cmovs blijft in ieder geval tot de jaarwisseling geschorst en mist daardoor de eredivisieduels tegen Roda JC en FC Groningen. Ook moet hij de bekerwedstrijd tegen FC Groningen aan zich voorbij laten gaan. De Tsjech mag echter wel mee blijven trainen met het eerste team.

Vanavond neemt NEC het dus op tegen Roda JC. In de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop moeten ze het wel stellen zonder de geschorsten Ryan Koolwijk en Alireza Jahanbakhsh en de geblesseerden Dennis Gentenaar en Marcel Stutter. Dat mag gerust een aderlating genoemd worden voor de Nijmeegse ploeg. Vooral Jahanbakhsh was de laatste weken prima in vorm. Koolwijk en Jahanbakhsh worden vervangen door Jakob Jantscher en Christoph Hemlein.

De wedstrijd in stadion De Goffert staat onder leiding van scheidsrechter Kamphuis en begint om 18:45 uur.

Verslaggeving: Bob van Dijk


Dit bericht delen:

Advertenties