Nachtburgemeester organiseert feest in het bos

Van onze redactie
18 november 2015
Angela Verkuijlen, nachtburgemeester van Nijmegen, presenteert op 20 november in samenwerking met Parkcafé Boom: Fête de la Forêt, door de bomen het bosfeest.
Het parkcafé bevindt zich op het terrein van Museumpark Oriëntalis. Een prachtige locatie aan de rand Nijmegen, in de bossen van Heilig Landstichting. Het is voor het eerst dat op deze bijzondere plek een publiek feest wordt georganiseerd.
 
Geheim
 
De locatie is tot nu bewust geheim gehouden om de spanning op te voeren. Angela Verkuijlen: ‘Als nachtburgemeester wil ik Nijmegenaren verrassen met nieuwe initiatieven en plekken in de stad. Parkcafé Boom is waar natuur, cultuur en horeca samenkomen, een plek die wat mij betreft meer bekendheid mag krijgen. Ik vind het fantastisch om te merken dat Nijmegenaren wel in zijn voor een nieuwe ervaring, want ondanks dat de locatie nog geheim was, is het grootste deel van de kaarten al verkocht!’
 
Nijmeegse kunstenaars
 
Om de tendens van feesten die pas om middernacht beginnen tegen te gaan, start Fête de la Forêt al om 19:00 uur met een knusse winter barbecue. Het eten en de winterse cocktails worden verzorgd door Parkcafé Boom. Tijdens de avond wordt het publiek verrast door een multidisciplinaire randprogrammering. Verschillende Nijmeegse kunstenaars werken mee aan het feest. Zo komt animator Freek Rossen een deel van het buitendecor videomappen, zijn de teksten van Elske van Lonkhuyzen en Loren Brouwers te horen bij het kampvuur en voorzien Mariska Petrovic en Imre Griffioen de vuurtjes van fijne live muziek.
 
Oude bekende
 
Terwijl buiten de marshmallows boven het vuur hangen, kan er binnen tot in de kleine uurtjes gedanst worden op de platen van DJ St. Paul. Hij staat bekend om zijn avontuurlijke mix van tijden en stijlen en begon zijn DJ carrière in Nijmegen bij De Swing. Tegenwoordig is hij een graag geziene gast op festivals als Lowlands, Oerol en Best Kept Secret en ontwikkelde hij verschillende eigen projecten als Pop-O-Matic in Tivoli Utrecht en Helter Skelter in Doornroosje.

Nachtburgemeester Angela Verkuijlen
 
Angela Verkuijlen is op 1 oktober 2014 aangesteld als tweede nachtburgemeester van Nijmegen. Om Nijmegenaren te verbinden, organiseert zij niet-alledaagse ontmoetingen en activiteiten. Angela is trots op Nijmegen en draagt dat uit door het stimuleren en promoten van het nacht- en culturele leven in Nijmegen. Met haar activiteiten wil zij mensen nét iets verder laten kijken dan ze al doen.
 
Neem voor meer informatie en het kopen van kaarten een kijkje op de website of Facebookpagina van nachtburgemeester Angela Verkuijlen.

Dit bericht delen:

Advertenties