Op de campus van de Radboud Universiteit komt nieuwbouw voor de Faculteit der Sociale Wetenschappen.
De
nieuwbouw biedt medewerkers en studenten een moderne inspirerende studie- en werkomgeving en draagt bij aan de verwevenheid van onderwijs en onderzoek. De bouw start in 2018. Medewerkers en studenten kunnen vanaf medio 2020 van de nieuwbouw gebruik maken.
Uitgangspunt is dat direct contact tussen docenten en studenten de kern van het onderwijs vormt, naast de toekomstige verdere ontwikkeling van digitale onderwijsmiddelen. Het gebouw nodigt studenten uit om niet alleen voor college naar de campus te komen maar om daar ook gedurende de rest van de dag te studeren, te ontspannen en andere studenten en docenten te ontmoeten.
Er komen collegezalen van verschillende grootte, stiltewerkplekken, practicumruimten, groepswerkplekken en horecavoorzieningen. Ten behoeve van het onderzoek komt er een centrale, goed toegankelijke laboratoriumvoorziening.
Groen en duurzaam
Het nieuwe gebouw oogt laag en gaat daardoor mooi op in de parkachtige omgeving. De hoeveelheid groen op de campus neemt hierdoor verder toe. Bovendien wordt het gebouw het meest duurzame van de campus. Het zal vrijwel energieneutraal zijn en wordt gecertificeerd volgens de duurzaamheidsnorm Breeam Excellent, een beoordelingsmethode om de duurzaamheid van gebouwen te bepalen.
Ontwikkeling campus
De campus van de
Radboud Universiteit is volop in ontwikkeling. In 2014 verhuisde de Faculteit der Rechtsgeleerdheid naar het nieuwe Grotiusgebouw en de renovatie van het tandheelkunde gebouw is momenteel in volle gang. Met ingang van 2017 wordt het collegium Berchmanianum aan de Houtlaan in gebruik genomen als Academiegebouw en verhuist de Faculteit der Managemenwetenschappen naar het Gymnasion dat wordt verbouwd. Een groot deel van de bebouwing in de Thomas van Aquinostraat zal worden gesloopt maar de bestaande collegezalen van het Spinozagebouw blijven bestaan.