Demonstratie tegen vreemdelingenhaat verloopt vreedzaam

Roda Bozan
21 november 2015
De demonstratie van zaterdagmiddag tegen vreemdelingenhaat is zonder enkele problemen verlopen.
De 500 demonstranten verzamelden zich om 14.00 uur op de Van Schaeck Mathonsingel om een signaal af te geven voor solidariteit en sociale gelijkheid. Een groot deel van de mensen staat met spandoeken en borden, zo ook vele vluchtelingen die op dit moment in Heumensoord verblijven. Voor hen is er busvervoer geregeld van Heumensoord naar de Van Schaeck Mathonsingel. Een krap uur later begint de wandeltocht: via Plein ’44 wordt gelopen naar de Van Het Santstraat, om vervolgens terug te keren naar het centrum.
 
Sprekers

Op het verrijdbare podium bevinden zich een aantal speakers waar muziek uit klinkt; Westerse muziek, maar ook muziek uit het Midden-Oosten. Tijdens de wandeling wordt af en toe de muziek en het roepen van leuzen gestopt om de sprekers het woord te geven. De sprekers zijn van organisaties zoals Nijmegen Gastvrij, welke tevens de demonstratie heeft georganiseerd, maar ook van vluchtelingen die hun persoonlijke ervaringen delen. Vooral deze verhalen lijken veel indruk te maken op het publiek.
 
Vredig

De demonstratie is zeer gemoedelijk en zonder tegendemonstraties verlopen. De politie heeft de demonstratie op de fiets begeleid tot aan het eindpunt op het Faberplein. Hier zijn de demonstranten rond 17.00 uur aangekomen. Namens de organisatie is iedereen uitgenodigd om hun avondmaal te nuttigen in de Klinker, een eetcafé van politiek centrum de Grote Broek. Met een soepje en een salade wordt deze vredige demonstratie afgesloten.

Dit bericht delen:

Advertenties