Honderden kinderen bezoeken het Huis van Sinterklaas

Denise Eigenbrood
22 november 2015
Sinds zijn aankomst in Nijmegen verblijft Sinterklaas samen met zijn pieten in het Huis van Sinterklaas.
Special voor Sinterklaas en zijn pieten is de Mariënburgkapel omgetoverd tot het Huis van Sinterklaas. Tot en met 5 december kunnen kinderen elke woensdagmiddag, zaterdagmiddag en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur Sinterklaas in zijn huis bezoeken. De Goedheiligman zit op zijn troon klaar om alle kinderen die langs komen een hand te geven, te spreken en tekeningen in ontvangst te nemen. Uiteraard zijn er ook pieten aanwezig om de kinderen te vermaken en snoepgoed uit te delen.

Naast het Huis van Sinterklaas zijn kinderen ook van harte welkom in de Pieten Kleurschool in winkelcentrum Molenpoort en de Pieten Dansschool in de Marikenstraat. Danspiet leert daar alle kinderen de speciale Pietendans.

Honderden bezoekers

Gistermiddag was het een groot feest in het Huis van Sinterklaas. In totaal bezochten zo’n 800 mensen, waarvan 450 kinderen Sinterklaas en zijn pieten. Honderden kinderen hebben in de Pieten Kleurschool hun pietendiploma prachtig versierd en in de Pieten Dansschool werd er urenlang gedanst. ‘Het was een prachtige dag en geweldig om weer zoveel kinderen te mogen begroeten. Ik ben ook zo blij met alle prachtige tekeningen. Ik hoop de komende weken nog veel kinderen in het Huis van Sinterklaas te ontmoeten’, aldus Sinterklaas.

Pietendiploma

Bij een van de winkels in de deelnemende straten kunnen kinderen een pietendiploma halen. In de Pieten Kleurschool kan deze worden ingekleurd in de allermooiste kleuren. Ook ontvangen ze daar, net zoals in de Pieten Dansschool een stempel. Vervolgens kan in Het huis van Sinterklaas de laatste stempel worden gehaald en zal Sinterklaas het pietendiploma officieel maken door het te ondertekenen.

Kijk op de facebookpagina van Nieuws uit Nijmegen voor de speciale actie waarmee je een ontmoeting met Sinterklaas kan winnen.

Dit bericht delen:

Advertenties