N.E.C. BuurtBattle weer van start

Van onze redactie
23 november 2015
Vrijdagavond 27 november wordt het startschot gegeven voor de N.E.C. BuurtBattle.
Hiervoor komen kinderen uit de wijken Hatert, Dukenburg, Willemskwartier, Lindenholt, Lent, Neerbosch-Oost en Heseveld samen met hun begeleiders naar het Goffertstadion. In de afgelopen jaren hebben al meer dan 1.500 jongeren meegedaan en geleerd waar de N.E.C. BuurtBattle om draait: respect voor elkaar, tijdens het voetballen en in de wijk.
 
De N.E.C. BuurtBattle is een voetbalcompetitie tussen verschillende wijken, voor jongeren  tussen de 9 en 16 jaar. De wedstrijden worden gespeeld in Sporthal de Meijhorst, maar buiten de wedstrijden om kunnen de teams ook punten verdienen met Fair Play en BuurtBijdrages. Zo levert een sportieve begeleider punten op, net als respect voor de tegenstander. In de buurt worden punten gescoord door bijvoorbeeld een keer vuurwerk op te halen of een activiteit te organiseren voor ouderen. De optelsom van die punten vormt de ranglijst.
 
BuurtBijdrages gezocht
 
De visie achter de BuurtBijdrages is dat iedereen uit de buurt bijdraagt aan een gezellige en leuke wijk. Dat betekent dat de buurt er zo goed mogelijk uit moet zien en dat de bewoners onderling respectvol met elkaar omgaan. Om hier een bijdrage aan te leveren, is de N.E.C. BuurtBattle opgezet.
 
In bovenstaande wijken, is de organisatie nog op zoek naar BuurtBijdrages die de kwaliteit van het woon- en leefklimaat in de wijk positief bevorderen. Weet je nog een klusje in jouw wijk? Stuur dan een mail naar a.ten.dolle@tandemwelzijn.nl.
 
Respect, discipline en samenwerking
 
De N.E.C. BuurtBattle is een samenwerkingsverband tussen Straatcoaches, Futsal Chabbab, Tandem en N.E.C. Doelbewust. Deze vier partijen zijn actief in de Nijmeegse wijken en staan voor sportief voetbal, goede samenwerking en respect voor elkaar. Daarnaast zijn normen en waarden en sportparticipatie belangrijke aspecten binnen het project.

Dit bericht delen:

Advertenties