Eerste Play of Nijmegen gewonnen door Theatergroep Het Linnen

Joris Leenders
23 november 2015
Afgelopen weekend vond de finale van The Play of Nijmegen plaats. Het op The Voice of Holland gebaseerde amateur theaterfestival werd gewonnen door Het Linnen.
Op 20, 21 en 22 november werden in Theater De Verspiegeling de finales van de Play of Nijmegen. Dit is een gehouden festival op initiatief van Stichting Kunst en Cultuurplein De Verspiegeling, het festival wordt ondersteund door de gemeente Nijmegen en het Prins Bernhard Fonds. Afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag trad elke avond een finalist op: Het Linnen, Esther van der Wel, Ilse Peeman en het WOW-EFFECT theater.

Winnaar Gouden Spiegel 2015

De jury besloot dat theatergroep Het Linnen met de voorstelling Hart Gezocht ‘het publiek het meeste meenam en raakte. In de voorstelling Hart Gezocht wordt gebruik gemaakt van theatrale elementen, bijvoorbeeld symboliek, simultaneïteit en sprongen in de tijd.’ De theatervoorstelling is geregisseerd Jobert Franken.

De jury van het theaterfestival werd gevormd door theatermaakster en –docente Marianne Hermans en de regisseurs en acteurs Rik Luijmes en Pieter van Terheijden. Theatergroep Het Linnen bestaat uit Linde Notmeijer en Linda van der Leest. Zij mogen hun voorstelling een jaar lang de beste voorstelling van Nijmegen noemen. Aan de enthousiaste theaterdames werd de Gouden Spiegel 2015 uitgereikt. ‘Het is voor ons een kroon op het werk. Het is hartstikke leuk dat we hebben kunnen laten zien wat we kunnen, wat we doen en wie we zijn’, aldus de trotse Linda van der Leest die tevens aangeeft ‘we zijn tijdens het traject ook heel goed begeleid door onze coach Marianne Hermans .’

Dit bericht delen:

Advertenties