Levende windmolen in Goffertpark

Van onze redactie
24 november 2015
Zaterdag 28 november wordt een levende windmolen uitgebeeld om bij te dragen aan klimaatbewustwording. Ook is het bedoeld om vrede uit te dragen.
De organisatie van Tour de Climat wilde aanvankelijk met zo’n 150 mensen afreizen naar Parijs, om daar mee te wandelen met een grote klimaatdemonstratie. Na de aanslagen in Parijs is deze demonstratie verboden en besloot de organisatie tot een Plan B: Op zaterdag 28 november wordt een levende windmolen gemaakt op de Goffertweide.

Van windmolen via de Eiffeltoren naar het vredesteken

De actie die ze gaan uitvoeren bestaat uit het uitbeelden van een levende windmolen die zich aanpast in de Eiffeltoren en zich vervolgens omzet in een vredesteken. ‘Dit krachtige beeld leggen we vast met een drone en via social media sturen wij dit naar de wereldleiders die in Parijs bijeenkomen voor de klimaattop. Wij nodigen iedereen uit om mee te werken aan de windmolen’, aldus ambassadeur en weervouw Margot Ribberink.

De actie vindt plaats om 11.55 uur, vanaf 11.00 uur kunnen mensen zich verzamelen. Initiatiefnemer Jan van der Meer: ‘Na uitleg en oefening beelden we om vijf voor twaalf met alle aanwezigen een draaiende windmolen uit, overgaand in de Eiffeltoren en dan het vredesteken. We vinden het nog steeds belangrijk om onze stem te laten horen. Want het is écht vijf voor twaalf voor het klimaat. We vragen niet alleen aandacht voor het klimaat maar wijzen op het belang van een duurzame wereld voor vrede. Daarom hebben we een plan B bedacht en we roepen iedereen in Nijmegen op om daaraan mee te doen!’

Dit bericht delen:

Advertenties