Studenten ROC op expeditie door eigen denkbeelden

Van onze redactie
24 november 2015
Vanaf eind deze week zien voorbijgangers bij het gebouw van het ROC aan de Campusbaan een aantal 'confrontatiecontainers' staan.
In deze containers gaan eerstejaars studenten van het ROC op expeditie door hun eigen denkbeelden. Het doel is om via deze confrontatie met hun denkbeelden en de gevolgen van denken en doen de sociale veiligheid op school bevorderen. De containers staan er tot 19 december. Daarna verhuizen ze naar de omgeving van het Technoviumgebouw aan de Heijendaalseweg.
 
Ontdekkingstocht
 
Voor Expeditie Vriend & Vijand, de naam van het project, zijn vijf zeecontainers omgebouwd tot uitdagende ontmoetingsplekken. Deelnemende studenten maken in deze containers in kleine groepjes een ontdekkingstocht langs de verschillende aspecten van sociale veiligheid, begeleid door gespecialiseerde trainers. In elke container komt één specifiek onderwerp aan de orde. De onderwerpen zijn: vooroordelen, pesten, uitsluiting, sociale invloed en conflictescalatie.
 
Bewustwording
 
Zo ervaren studenten bijvoorbeeld de gevolgen van massagedrag en groepsdruk. Daarnaast worden ze geconfronteerd met pest- en conflictsituaties op school en experimenteren ze met verschillende manieren om deze op te lossen. Door de spannende en realistische situaties ervaren studenten de gevolgen van hun handelen en worden ze uitgedaagd tot meer bewust gedrag.

Belangrijk

Sociale veiligheid en integratie zijn belangrijke kwesties in Nederland en dus ook voor ROC Nijmegen. De school wil met deze onderwerpen actief bezig zijn en er verantwoordelijkheid voor te nemen. ROC Nijmegen ziet het als opdracht zijn studenten te confronteren met actuele maatschappelijke vraagstukken. Aan dat laatste appelleert Expeditie Vriend & Vijand nadrukkelijk. Daarom staan die containers aan de Campusbaan.

Dit bericht delen:

Advertenties