NEC zegeviert in doelpuntenfestijn

Van onze redactie
16 december 2013

De Nijmeegse voetbalclub NEC heeft afgelopen zaterdagavond een overwinning geboekt in de Nederlandse Eredivisie. In een doelpuntrijk duel werd Roda JC uiteindelijk met 4-3 over de knie gelegd.

De ploeg van coach Anton Janssen begon echter alles behalve goed aan de wedstrijd in de eigen Goffert. Na een kwartier keek NEC namelijk al tegen een 0-2 achterstand aan. Guus Hupperts en Krisztián Németh hadden namens de Limburgers het net al laten bollen.

Maar, aan de andere kant van het veld, kreeg NEC voldoende mogelijkheden om iets terug te doen. Onder andere Kevin Conboy was gevaarlijk. Zijn poging trof de lat boven Roda-doelman Kurto. Na de rust was het daarna wel raak. Rechtsback Marnic Vermijl tekende binnen de minuut voor de 1-2. Na deze aansluitingstreffer had NEC het betere van het spel en dat resulteerde in de verdiende gelijkmaker van Soren Rieks die een voorzet van Hemlein binnenkopte.  Zes minuten later was het diezelfde Rieks die met zijn tweede doelpunt NEC op een 3-2 voorsprong bracht. Tien minuten voor tijd hadden de Nijmeegse fans opnieuw reden tot juichen nadat de geheel vrijstaande Conboy zijn ploeg op 4-2 had gezet.

Vervolgens deed Frank Demouge namens Roda JC nog wat terug. Dat mocht echter niet meer baten voor de ploeg van Ruud Brood, die alweer zes keer op rij niet wist te winnen. De nederlaag werd de coach meteen fataal. Zondag meldde de directie van Roda JC dat de samenwerking tussen de Limburgse club en coach Brood per direct werd beëindigd.

Na de overwinning heeft NEC de rode lantaarn nog steeds in handen. De achterstand op de concurrentie wordt echter wel steeds kleiner. Zo is het verschil met nummer 14 Roda nog maar drie punten.

Tot de winterstop speelt NEC nog twee keer in het hoge Noorden tegen FC Groningen. Donderdagavond in het KNVB-bekertoernooi en zondagmiddag in de Eredivisie.

Verslaggeving: Bob van Dijk