Onze stad zet zich in voor Serious Request

Van onze redactie
16 december 2013

Komende weken zullen er in Nijmegen en omgeving tientallen acties plaatsvinden voor Serious Request. Deze acties variëren van kerstmusicals tot koekjesverkoop.

 

In Nijmegen en omgeving komen steeds meer ‘glazen huizen’ te staan. Dit jaar is er één te vinden op het Maaswaal College, de Zonnegaard, het Lentse Citadelcollege en op het Dorpsplein in Beneden-Leeuwen.

Het officiële Glazen Huis voor 3FM Serious Request zal dit jaar van 18 tot en met 24 december in Leeuwarden staan, op het Wilhelminaplein. In dit Glazen Huis sluiten 3 DJ’s zich jaarlijks vrijwillig op. Gedurende deze week eten ze niet. Voorbijgangers kunnen geld doneren in hun ‘brievenbus’, of dit natuurlijk overmaken naar het hiervoor bestemde rekeningnummer. Ook de kleinschalige acties, zoals de acties in Nijmegen, brengen jaarlijks veel geld op.

Het doel van Serious Request dit jaar is om geld in te zamelen om diarree tegen te gaan, waar jaarlijks in derdewereldlanden nog veel mensen aan overlijden. ‘De stille ramp’, noemt de organisatie het zelf.

Verslaggeving: Alissa Lochnor


Dit bericht delen:

Advertenties