Nieuw parcours Stevensloop

Van onze redactie
5 december 2015
De Stevensloop heeft bij de tweede editie een vernieuwd parcours.
Voor zowel de 5 kilometer, 10 kilometer als halve marathon is de laatste kilometer door het centrum van Nijmegen aangepast. De halve marathon zal op zondag 13 maart 2016 het nieuwe stadseiland Veur-Lent aandoen.

Sneller

Alle afstanden krijgen een snellere laatste kilometer. Na de beklimming van de Voerweg lopen de deelnemers rechtdoor via de Burchtstraat naar de finish aan de voet van de Stevenskerk op de Grote Markt. De laatste 400 meter door de Nijmeegse winkelstraat zorgt voor een mooie, brede aankomst voor de lopers en het publiek.
 
Halve marathon
 
De enige halve marathon van Nijmegen zal het nieuwe stadseiland Veur-Lent aandoen. Net als tijdens de eerste editie gaat de route via stadsbrug De Oversteek richting Lent. Via de promenadebrug De Lentloper wordt Veur-Lent bereikt. Vanaf het stadseiland hebben deelnemers zicht op de historische binnenstad van Nijmegen en de Stevenskerk. Via de Oudedijk gaan de lopers terug naar het oude parcours over de Bemmelsedijk.  Na een ronde door Lent keren de lopers via De Oversteek terug naar het stadscentrum.
 
Sfeer
 
Het 5 kilometer parcours heeft tijdens de tweede editie bijna volledige overlap met de parcoursen van de 10 kilometer en halve marathon, een voordeel voor publiek en muziek aan het parcours. Daarnaast is de terugweg richting de finish over de Waalbanddijk een verbetering ten opzichte van de eerste editie. Meer muziek en winkelend publiek op koopzondag zorgen daarnaast voor meer sfeer tijdens de wedstrijden over alle afstanden.
 
Goede doel
 
Net als vorig jaar is de Stevenskerk het goede doel van de Stevensloop. Deelnemers kunnen op diverse manieren bijdragen aan het boegbeeld van het historische stadscentrum van Nijmegen. Met een afronding van het inschrijfbedrag, een schattingswedstrijd van het aantal lopers of een donatie kan worden bijgedragen aan een duurzame Stevenskerk. Alle bedrijventeams worden dit jaar ontvangen in de Stevenskerk en ontvangen daar ook catering.

Dit bericht delen:

Advertenties