MuZIEum viert kerst met een vernieuwde donkerbeleving

Van onze redactie
7 december 2015
Kerst is het feest van licht, maar hoe beleef je dat als je niets kan zien? Ook dit jaar viert het ervaringsmuseum de kerstvakantie op haar eigen unieke wijze: in het donker.
In het muZIEum ervaren bezoekers wat dit feest betekent juist zonder het visuele spektakel. Deze kerstvakantie mogen bezoekers kiezen: helemaal opgaan in de kerstsfeer of juist even weg van alle kerstdrukte in de vernieuwde donkerbeleving ‘Op Vakantie’.
 
Op vakantie naar Azië
 
Voor bezoekers die zich willen wanen in Oosterse sferen biedt het muZIEum de mogelijkheid om de kerstsfeer even te verruilen voor het vakantiegevoel. De donkerbeleving ‘Op Vakantie’ is helemaal vernieuwd en omgetoverd tot een Azië beleving. 
 
Ook heeft het muZIEum aan het échte kerstgevoel gedacht, de donkerbeleving ‘Op Pad In De Stad’ is in het thema kerst gehuld waar alle zintuigen geprikkeld worden, behalve het zicht.
 
Extra activiteiten
 
Liedjes luisteren en verhalen vertellen is ook een onderdeel van de feestdagen. Op maandag 21 december en op zaterdag 26 december worden er kerstverhalen verteld in het donker door medewerkers met visuele beperking met de muzikale omlijsting van een accordeonspeler. Tevens is het gedurende de hele vakantie mogelijk om voor of na elke rondleiding deel te nemen aan een speciale kerstproeverij in het donker.
 
Unieke beleving
 
Het muZIEum biedt bezoekers een verrassende en unieke beleving. Zij worden ondergedompeld in een wereld waarin ze zelf ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn. De verschillende belevingen maken bezoekers bewust van de barrières, maar ook van de mogelijkheden die een visuele beperking met zich meebrengen. Alle andere zintuigen staan op scherp. Het muZIEum biedt een leuk en innovatief uitje waarmee tegelijkertijd meer begrip en betrokkenheid wordt gecreëerd. In het muZIEum zijn de rollen omgedraaid: de blinden leiden de zienden. Het is een kijkje in hún wereld waardoor de bezoeker terugblikt op een onvergetelijke ervaring.

Dit bericht delen:

Advertenties