Kookavond Syrische vluchtelingen geschrapt vanwege online scheldpartijen

Van onze redactie
7 december 2015
De geplande kookavond van een aantal Syrische vluchtelingen in woonzorgcentrum Boszicht in Brakkenstein is niet doorgegaan. De reden hiervoor zijn scheldpartijen op internet.
PVV’er Marjolein Faber liet online weten tegen het plan te zijn om met vluchtelingen in een woonzorgcentrum te koken. Ze gaf als reden dat ze zich zorgen maakt over de veiligheid van de ouderen, volgens haar kunnen vluchtelingen zo de afdelingen op. De website Geenstijl.nl schreef vervolgens een artikel over de mening van Faber. Onder het artikel werden ruim 100 reacties geschreven waarbij Grete Visser, locatiemanager en tevens gemeenteraadslid voor D66 in Nijmegen, niet werd gespaard. Er werd onder andere geschreven ‘Die D66 troela ziet eruit als een junk met psychische stoornissen’ en ‘Laat onze oudjes met rust stelletje landverradende multikulti debielen’.

Naar aanleiding van de reacties besloot de directie de avond af te lasten. Ze wilden voorkomen dat de kwetsbare ouderen worden geconfronteerd en belast met de onrust die de discussie veroorzaakt.

Faber liet via Twitter weten dat ‘verzet helpt’. De raad van bestuur van de zorggroep en de directie van het woonzorgcentrum beraden zich of er aangifte gedaan wordt. 

Dit bericht delen:

Advertenties