Grote inzamelactie voor de voedselbank

Van onze redactie
9 december 2015
Ook dit jaar komt er weer een grote actie voor tienduizenden mensen die in Gelderland afhankelijk zijn van de voedselbank. Nijmegen neemt ook deel aan de actie.
De 17 Gelderse voedselbanken bieden steun in de vorm van voedselpakketten, maar hebben te maken met steeds minder aanvoer van producten. De gemeenten Beuningen, Druten, Heumen, Groesbeek, Nijmegen en Wijchen houden daarom samen met ARN en Dar een inzamelactie van maandag 14 tot en met vrijdag 18 december. Inwoners kunnen hun keukenkastje eens leeg maken of iets extra’s kopen als zij boodschappen doen.

Inzamelpunten

Voor de inzamelactie zijn er inzamelpunten op onder andere gemeentehuizen en voedselbanken in de regio. Bij de inzamelpunten kunnen inwoners houdbaar voedsel inleveren. Niet al het voedsel is geschikt om langere tijd in pakketten te stoppen. Daarom is er een boodschappenlijst opgesteld.

Twee doelen

De actie, georganiseerd door Omroep Gelderland, heeft twee doelen: laten zien hoe je voedselverspilling voorkomt en ook nodigt de actie uit om een ander te helpen. Inwoners die op de inzamelpunten van deze actie voedsel inleveren ontvangen als bedankje een gft-afvalbakje om hun gft-afval gemakkelijker te scheiden en maken kans op een rondleiding bij ARN.

Dit bericht delen:

Advertenties