Sint Maartenskliniek meest patiëntvriendelijke kliniek van Nederland

Van onze redactie
9 december 2015
Vandaag vond de uitreiking plaats van de patiëntvriendelijkheidsprijzen 2015, een initiatief van ZorgkaartNederland.nl, de grootste waarderingssite voor de zorg. De Sint Maartenskliniek heeft hierbij de prijs voor meest patiëntvriendelijke kliniek van 2015 in de wacht gesleept.
Gert van Enk is als lid van de raad van bestuur nauw betrokken bij het thema patiënttevredenheid: “We zijn zeer verheugd en trots dat patiënten ons gekozen hebben als ‘Meest patiëntvriendelijke kliniek’ in 2015. Eén van onze kernwaarden is mensgerichtheid en deze prijs geeft aan dat we daar heel goed mee op weg zijn. Natuurlijk kijken we iedere dag hoe we nog beter kunnen aansluiten bij de behoeften en wensen van onze patiënten. Dat betekent ook dat we altijd contact opnemen met patiënten die een kritische noot achterlaten. Want juist daar kunnen we wat van leren. Komend jaar gaan we daar verder mee zodat onze gespecialiseerde kliniek voor houding en beweging een steeds betere bijdrage kan leveren aan de gezondheid en kwaliteit van leven van onze patiënten.”

Op basis van patiënte oordeel

Om de patiëntvriendelijkheid van de klinieken te beoordelen, is gebruikgemaakt van de waarderingen op www.zorgkaartnederland.nl. Met een waardering op deze website wordt de patiëntvriendelijkheid op verschillende vlakken gemeten, onder andere: de informatievoorziening, de bejegening, de behandeling en de accommodatie. Alle klinieken in Nederland met meer dan 30 waarderingen sinds 15 november 2014 zijn meegenomen in de beoordeling. Hierbij tellen ook de waarderingen per specialist mee. Op basis hiervan is een top vijf samengesteld. En van die top vijf eindigden wij bovenaan. De uitslag is vastgesteld in samenwerking met onderzoeksbureau SAMR.

Uitreiking

Naast de prijs voor de meest patiëntvriendelijke kliniek zijn er ook prijzen uitgereikt voor het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis, het meest cliëntvriendelijke verpleeg-/verzorgingshuis en de zorgverlener van 2015. De prijzen werden uitgereikt door Gerdi Verbeet en Dianda Veldman, respectievelijk voorzitter van de raad van toezicht en directeur-bestuurder van Patiënten federatie NPCF. Meer informatie over Zorgkaart Nederland en de winnaars in de andere categorieën vindt u op de website van Zorgkaart Nederland

Dit bericht delen:

Advertenties