Bespaar energie en win een straatfeest ter waarde van 10.000 euro

Joris Leenders
10 december 2015
Stichting HIER klimaatbureau daagt bewoners en hun buren uit deel te nemen aan een landelijke wedstrijd om gezamenlijk energieverbruik te beperken. Diverse straten uit Nijmegen hebben zich al ingeschreven. De Witsenburgselaan in Nijmegen-Oost neemt momenteel de vierde plaats in op de scorelijst.
De bedoeling van de wedstrijd is dat mensen die in dezelfde straat wonen zich gezamenlijk inspannen om energieverbruik te beperken. Het energieverbruik is volgens de stichting het grootste probleem met betrekking tot klimaatverandering. Met het gezamenlijk besparen van energie worden in het spel klimaatpunten gewonnen. De straat die aan het eind van de wedstrijd het meeste punten heeft verzameld wint een geldbedrag van 10.000 euro voor een straatfeest. Dat bedrag kan overigens ook besteed worden aan een energiebesparend project in de straat. Ook voor de tweede en derde plaats zijn er prijzen beschikbaar gesteld.

Inschrijven

Het is ook mogelijk om het spel in plaats van met buren met bijvoorbeeld vrienden, collega’s, een vereniging of een sportclub te spelen. In plaats van met je fysieke straat speel je het spel dan met een fictieve straat. De eerste prijs, het feestbudget, voor de fictieve straat is 5.000 euro. Op de website van stichting HIER klimaatbureau kan worden aangegeven met wie gespeeld wordt. Inschrijven voor deelname is mogelijk tot 6 maart 2016. Inschrijving is overigens mogelijk sinds de Dag van het klimaat, 9 oktober 2015. Na inschrijving krijgen deelnemers handreikingen om in oplopende fases energie te besparen. Vanaf 7 maart gaan alleen de deelnemende partijen die in de top 100 staan door, een van deze deelnemers zal dan ook op 31 maart de titel ‘Beste Klimaatstraat van Nederland’ winnen.

De gemeente Nijmegen is gouden ster partner van Hier klimaatbureau; daarom hebben bewoners uit Nijmegen al een kleine voorsprong in de wedstrijd, zij beginnen met een voorsprong van duizend punten aan de wedstrijd.

Gezamenlijke aanpak

Stichting HIER klimaatbureau richt zich volledig op klimaatverandering. Ze zijn van mening dat er wat aan het klimaatprobleem gedaan kan worden als iedereen meedoet, de oplossing van het probleem ligt in een gezamenlijke aanpak door burgers, bedrijven en organisaties in de wijken. De stichting kent geen winstoogmerk en haar missie is het om iedereen bij het klimaatprobleem te betrekken.

Dit bericht delen:

Advertenties