Subsidie voor elektrische scooters

Van onze redactie
17 december 2013

Heeft u interesse in een elektrische scooter? Een e-scooter is stil, snel, schoon, makkelijk te onderhouden en zuinig in gebruik. Een volledig opgeladen accu kost € 0,20 tot € 0,40. Hiermee kan de scooter ongeveer 80 km rijden.

De gemeente geeft subsidie aan bedrijven en bewoners uit Nijmegen. Ook kunnen bewoners uit omliggende gemeenten deelnemen, die in Nijmegen werken of een opleiding volgen. De regeling loopt tot en met 31 maart 2014.

Verbetering van luchtkwaliteit

Door het gebruik van e-scooters zal de luchtkwaliteit in de regio verbeteren en de geluidsoverlast afnemen. De gemeente Nijmegen wil mensen stimuleren om binnen de regio de auto of benzinebrommer te laten staan en in plaats daarvan een e-scooter te gebruiken als de afstanden te ver zijn voor een fiets. Daarnaast ondersteunt de gemeente bedrijven in deze moeilijke tijd door vervoerskosten te verminderen. De Stadsregio Arnhem Nijmegen zorgt voor de helft van de subsidiegelden om bij te dragen aan een goede luchtkwaliteit in Nijmegen.

Voor particulieren en bedrijven

De subsidie bedraagt 30 procent van de aanschafwaarde van een nieuwe e-scooter, met een maximum van € 750,- . Deze is aan te vragen door mensen vanaf 16 jaar, die een brommercertificaat hebben en die wonen in Nijmegen. De subsidie geldt ook voor bewoners uit Beuningen, Druten, Groesbeek, Heumen, Lingewaard, Millingen aan de Rijn, Mook en Middelaar, Overbetuwe, Rijnwaarden, Ubbergen en Wijchen, als zij aantoonbaar in Nijmegen werken of naar school/opleiding gaan. Een bedrijf kan subsidie voor maximaal 10 e-scooters aanvragen.

U kunt de subsidie aanvragen bij de gemeente Nijmegen.


Dit bericht delen:

Advertenties