Mobihack gaat verkeersprobleem in Heijendaal aanpakken

Van onze redactie
9 december 2015
Op vrijdag 11 en zaterdag 12 december gaan zo'n honderd deelnemers aan de slag om een oplossing te vinden voor de verkeersproblemen in de wijk Heijendaal.
Het gebied rond de campus kampt al lang met overvolle bussen, gebrek aan beschikbare parkeerplaatsen en gevaarlijke situatie voor alle weggebruikers. ‘Met Mobihack zoeken we nieuwe oplossingen voor een vastgeroest verkeersprobleem’, aldus gedeputeerde bij provincie Gelderland Michiel Scheffer.

Hackathon

Mobihack is een 24 uur durende hackathon. Het doel van Mobihack is het bedenken van nieuwe oplossingen voor het mobiliteitsprobleem door alle beschikbare data te combineren met het talent van de deelnemers. Ontwikkelaars, designers, programmeurs, creatieve denkers en mensen met goede ideeën of andere superkrachten gaan aan de slag om prototypes en designs van online toepassingen te ontwikkelen. Voorbeelden hiervan zijn apps, mini-sites, infographics of sociale campagnes. Het beste idee wordt beloond met een prijs van 2500 euro.

Initiatief

De provincie Gelderland bedacht het idee voor Mobihack samen met de gemeente Nijmegen. ‘Heijendaal kent sinds jaar en dag een groot mobiliteitsprobleem. We zouden binnen de provincie een beleidsplan kunnen schrijven, zoals we dat gewend zijn. Bij dit probleem wilden wij het juist anders aanpakken, want de bereikbaarheid van Heijendaal gaat iedereen aan. We hopen met Mobihack op een frisse nieuwe blik. En dat we door de inbreng van de deelnemers een ander beeld krijgen van hoe we Heijendaal beter bereikbaar kunnen maken’ aldus medewerker van provincie Gelderland Mark Spijker.

Deelnemen

Iedereen kan deelnemen aan de hackathon, want je kunt vanuit elke expertise en achtergrond een unieke bijdrage leveren. De hackathon vindt plaats op vrijdag 11 december vanaf 12.00 uur tot zaterdag 12 december 18.00 uur in het Technovium aan de Heyendaalseweg.

Neem voor meer informatie en om je aan te melden een kijkje op de website van Mobihack.

Dit bericht delen:

Advertenties