Zilveren waalbrugspeld voor Thea Hafmans

Van onze redactie
10 december 2015
Mevrouw Th.Chr.J. (Thea) Hafmans (64) heeft vanavond uit handen van burgemeester Bruls de Zilveren waalburgspeld ontvangen. Dit gebeurde tijdens haar afscheid als bestuurder van de RIBW Nijmegen & Rivierenland in concertgebouw De Vereeniging.

Al meer dan dertig jaar zet mevrouw Hafmans zich in voor dak- en thuislozen. Met grote betrokkenheid heeft zij ervoor gezorgd dat de groep dak- en thuislozen zelf de Nachtopvang uit Noodzaak (NuNN) op hebben gericht. In 1996 kreeg de NuNN een eigen pand toegewezen door de gemeente. Van hieruit wordt vanaf dat moment gewerkt aan nieuwe (onderdaks-) voorzieningen voor dak- en thuislozen en worden activiteiten ontwikkeld die bijdragen aan de resocialisatie van dak- en thuislozen. De NuNN is sinds 2006 onderdeel van de RIBW Nijmegen & Rivierenland, waarvan mevrouw Hafmans lid is van de Raad van Bestuur. De Stichting Zelfbeheeractiviteiten Dak- en Thuislozen organiseert nog steeds activiteiten voor dak- en thuislozen. Een voorbeeld is de fietstocht naar Roemenië om vrijwillig te helpen in de krottenwijk Bacau. Mevrouw Hafmans is bestuurslid en voormalig voorzitter van deze stichting sinds de oprichting in 1996.
 
Goed oog voor de draagkracht van mensen
 
Mevrouw Hafmans heeft zich al meer dan 40 jaar in Nijmegen, maar ook provinciaal en landelijk, ingezet voor mensen met een beperking. Vanuit haar kennis als psychiatrisch verpleegkundige en vanuit haar betrokkenheid met de doelgroep heeft zij niet alleen voorzieningen voor de doelgroep georganiseerd, maar daaraan ook het vernieuwende concept zelfbeheer toegevoegd. Zij heeft een goed oog voor de draagkracht van deze mensen, die te maken hebben met een maatschappelijk stigma. Zo is/was zij onder andere ook vrijwillig lid van het bestuur van Stichting Cliënten-initiatieven Nijmegen, voorzitter Stichting Nijmeegs Daklozenoverleg, lid van bestuur Stichting Kruispunt, lid van bestuur Stichting Samenwerkingsverband Neerbosch, lid vennotenraad Stichting Maat, lid van bestuur Gelderse Stichting tot Beheer en Bewind voering ter Bescherming van Meerderjarigen en lid van bestuur Stichting GGZ Lublin Gelderland, lid van de landelijke werkgroep Wet op Maatschappelijke Ondersteuning, lid van adviesraden van diverse lectoraten en lid deelnemersraad Phrenos. Al deze functies heeft zij vrijwillig en onbezoldigd vervuld.
 

Dit bericht delen:

Advertenties