Voorstel tot behoud papieren bezoekersvergunning betaald parkeren

Joris Leenders
13 december 2015
De SP-fractie dient woensdag bij de gemeenteraad een voorstel in om mensen de mogelijkheid te blijven geven om een papieren parkeervergunning voor bezoekers te gebruiken.
De bezoekersvergunningen voor het parkeren in Nijmegen wordt met ingang van 1 januari 2016 digitaal georganiseerd. Via een account kunnen gebruikers een urentegoed inkopen. De papieren vergunning vervalt. De SP-fractie ziet de voordelen van een digitaal parkeersysteem maar wil graag dat mensen de keuze behouden om voor een papieren variant te kiezen. Het voorstel wordt ondersteund door Liberaal Nijmegen, Gewoon Nijmegen en de Verenigde Senioren Partij.

Digitaal

Bewoners kunnen vanaf januari via de telefoon, een app of internet het kenteken van hun gast doorgeven. Volgens de gemeente zou dit systeem zorgen voor kostenbesparingen met betrekking tot handhaving, meer gebruikersgemak en een lager parkeertarief.

Onnodige drempels

‘Die ontwikkelingen vormen voor veel mensen een groot voordeel, maar zeker niet voor iedereen. Denk bijvoorbeeld aan mensen die niet zo goed met de computer overweg kunnen, of aan mensen die het bezwaarlijk vinden om parkeergeld van hun bezoek voor te schieten. De invoering van het nieuwe systeem mag geen onnodige drempels opwerpen voor het ontvangen van bezoekers in onze stad. Daarom blijft wat de SP betreft ook de papieren vergunning in stand, zodat bewoners zelf hun keuze kunnen maken’, aldus SP-raadslid Stijn Vat.

Dit bericht delen:

Advertenties