Hot item: de brandveiligheid van uw woning VIDEO

Van onze redactie
19 december 2013
Weet u hoe te handelen bij een brand in uw woning? Hebt u voldoende voorzorgmaatregelen genomen? De familie van Dijk uit Nijmegen won een safety-check en kreeg een controle van hun woning aangeboden.

Begin oktober opende de brandweer de brandveiligheidweken met een demonstratie bij de Gamma. Op de parkeerplaats bij de Gamma aan de Oude Dukenburgseweg werd getoond hoe snel een brand om zich heen grijpt en hoe weinig tijd er kan zijn om te vluchten. Het publiek kon zich aanmelden voor een veiligheidscheck van hun woning en de familie van Dijk was één van de 5 geselecteerde winnaars.


Onder toeziend oog van burgemeester Bruls liep Anne-Pauline Jacobs, medewerkster Risicobeheersing van Brandweer Nijmegen, samen met de vrouw des huizes de hele woning door en controleerde de woning hierbij op verschillende aspecten van brandveiligheid. Tijdens de inspectie ronde ontving het gezin, met 3 kleine kinderen, allerlei nuttige adviezen.

Leer kinderen een codewoord

Bewoners staan vaak niet eens stil bij wat er tijdens een brand allemaal kan gebeuren en hoe dat eigenlijk met een paar simpele handelingen ondervangen kan worden. Zo wordt voor Boukje van Dijk duidelijk dat ze met haar man codes met de kinderen af moeten gaan spreken. “Kinderen gaan zich verstoppen en door ze met het leren van een codewoord duidelijk te maken dat het op dat moment echt menens is, dat er geen spelletjes gespeeld worden, kunnen er cruciale minuten gewonnen worden’. Verder blijkt uit de check dat de meeste rookmelders op verkeerde plekken zijn geplaatst. Goed bedoeld maar eigenlijk nutteloos.

De familie kreeg van de Gamma een brandveiligheidpakket aangeboden en ook de brandweer schonk een pakket met nuttige artikelen en informatie.


Dit bericht delen:

Advertenties