Opbrengst Santa Run groter dan ooit

Van onze redactie
20 december 2013

De opbrengst van de Santa Run in Nijmegen is dit jaar groter dan ooit tevoren. Er werd gisteravond 3650 euro opgehaald voor kinderrechtenorganisatie Unicef. De voorgaande jaren bleef dit bedrag steken op zo’n 1700 euro. Het grote aantal deelnemers aan de ‘kerstmannenloop’ zorgde ervoor dat het ‘een groot feest’ werd, aldus de voorzitter van Unicef Nijmegen.

Vierde editie

Donderdagavond werd de vierde editie van de Nijmeegse Santa Run gehouden. Bij deze hardloopwedstrijd liepen de deelnemers in kerstmannenpak door de binnenstad van Nijmegen. Ze konden kiezen tussen een traject van 2,5 kilometer of een traject van vijf kilometer. Elk jaar wordt er geld opgehaald voor een goed doel. Dit jaar steunde de Santa Run het goede doel Unicef.


Warming-up
 
400 hardlopers werden vlak voor het startschot nog even klaargestoomd met een warming-up. Herbalife coach Anne Hansen reageerde erg enthousiast op de actie: ‘dit evenement is heel bijzonder, wij zijn namelijk door Unicef gevraagd om deze warming up te verzorgen. De Santa Run iseen leuk initiatief en trekt erg veel aandacht voor goede doelen.’


Tom, Annemarie & Thea 
 
Hardlopers Annemarie en Thea liepen het vijf kilometer traject in de Santa Run. Thea liep onlangs nog mee met de Zevenheuvelenloop en beiden lopen binnenkort de halve marathon in Berlijn. Toch waren ze kritisch: ‘We zijn nu nog behoorlijk ongetraind, maar dat komt nog wel.’

Ook de dorpsomroeper van Nijmegen, Nijmeegse Annie, was op het evenement aanwezig. Tijdens de run moedigde ze samen met de lifestyle coaches de hardlopers aan. ‘Ik ben hier om mensen met elkaar te verbinden. Vandaag vraag ik er niets voor, alle inkomsten gaan naar Unicef.’

Groter dan voorheen

Dit jaar was de Santa Run in Nijmegen groter dan de twee voorgaande jaren. Fenna van Ginkel, een van de organisatoren van de Santa Run vertelde: ‘dit jaar waren er veel meer aanmeldingen. Het aantal deelnemers is dit jaar 400 en vorig jaar waren dat er 275.’ Dat grote aantal deelnemers, de sponsoren en de lage uitgaven van de organisatie hebben ervoor gezorgd dat de opbrengst ook veel hoger ligt. ‘We wilden zo min mogelijk uitgeven, en dat is gelukt’, aldus Van Ginkel.

Aan het eind van de rit maakte Nijmeegse Annie de winnaars bekend in café ‘Heidi’s Skihut’. Ook werd hier het opgehaalde bedrag, 3650 euro, voor Unicef bekend.

‘Een geweldige kerstgedachte’

Het was de eerste keer dat er bij een Santa Run geld opgehaald werd voor Unicef. Els de Witte, voorzitter van Unicef in Nijmegen, vind het fantastisch dat de Santa Run dit jaar gekozen heeft voor Unicef als goed doel. ‘Het is hier een groot feest, na afloop gaat iedereen lekker feesten, als ik zo oud was, zou ik ook mee doen.’ Alle rood-wit gekleurde kerstmanpakken maakten de Witte enthousiast: ‘Dit is echt een geweldige kerstgedachte!

Verslaggeving: Rochelle Moes


Dit bericht delen:

Advertenties